SNS poražen u centru Prijepolja, brojke sve govore, lažima kriju sramotu!

Prijepolje – Najveću MZ Prijepolje koja broji 11 250 birača čini savet od 13 članova, a apsolutnu

Esad Hodžić najavio podnošenje krivičnih prijava, foto: GZS

većinu dobili su kandidati Sandžačke demokratske partije (SDP), kao i kandidati koje je predložila ova partija, rekao je na današnjoj konferenciji za medije predsednik LJajićeve stranke u ovom gradu Esad Hodžić.

“Imamo većinu od osam članova Saveta, ali bez obzira na to nadam se da će svi izabrani kandinati raditi u interesu građana.Postigli smo dobre rezultate i u mesnim zajednicama Ivanje, Hisradžik, Velika Župa, Brodarevo, Zavinograđe i Orašac. Na tim biračkim mestima glasalo je 5537 građana, od tog broja kandidati SDP osvojili su 3587, što je 64,77 posto. Fantastičan rezultat u totalno neregularnim uslovima, u uslovima u kojima su se kupovali glasovi, i falsifikovali birački spiskovi”, tvrdi prvi čovek OO ove partije u Prijepolju.

Hodžić je najavio krivične prijave zbog, kako je rekao, brojnih malverzacija na biračkim mestima u Brodarevu i Velikoj Župi a kao primer naveo je Sanela Rusovića koji nije mogao da glasa na svom biračkom mestu na kojem je bio i kandidat. Prema njegovim rečima u Brodarevu je bilo i kupovine glasova što će dokumentovati fotografijama.

“Takođe u Velikoj Župi se desila slična stvar. Kandidatkinja Sanela Husabegović je predložena za člana saveta MZ Velika Župa – polje ispod magistrale, kada je došla zajedno sa članovima uže rodbine i komšijama da glasaju, ispostavilo se da su svi bili premešteni na drugo mesto”, rekao je Hodžić u svom obraćanju medijima.

Hodžić je rekao da je zbog situacije ispred biračkog mesta Prijepolje 3, više puta pozivao policiju jer je kako tvrdi “grupa na čelu sa predsednikom OO SPP-a ceo dan stajala i bukvalno vukla glasače za rukav i urgirala da glasaju za njihovog kandidata, uz samo biračko mesto”.

“Zbog svega što sam pomenuo mi ćemo podneti krivičnu prijavu protiv odgovornih ljudi u opštini, i to protiv lica koje ima ima šifru i načelnice opštinske uprave. Prijave će biti podnete na osnovu člana 158. u kome se kaže da će svako ko je uticao na rezultate izbora, kao i na birački spisak, biti kažnjen novčano ili zatvorom od tri godine. Ja lično ću potpisati tu krivičnu prijavu danas i odneti u tužilaštvo, sa namerom da ovo isteramo do kraja” kazao je Hodžić na današnjoj konferenciji za medije.

On nije hteo da komentariše saopštenje SNS koje je kako je kazao pokušaj da se prikrije poraz od sopstvene partije.

Glas zapadne Srbije

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO