Snouden: Otarasite se Dropboxa, izbegavajte Google i Facebook

Snouden je, u najnovijem intervjuu, odgovarao na pitanja koja se tiču zaštite privatnosti, a njegov prvi odgovor je bio poziv na reformu politike vlade.

Snouden je, u najnovijem intervjuu, odgovarao na pitanja koja se tiču zaštite privatnosti, a njegov prvi odgovor je bio poziv na reformu politike vlade. On je dodao da bi na individualnom nivou ljudi trebalo da koriste enkriptovane alatke, ali i da prestanu da koriste servise koji su štetni za privatnost.

– Prvo, treba da se otarasite Dropboxa, jer ne podržava enkripciju. Razmotrite alternative kao što je SpiderOak, istakao je Snouden. On takođe sugeriše da, iako su Facebook i Google poboljšali sigurnost, ovo ostaju “opasni servisi” koji bi korisnici trebalo da izbegavaju.

Njegov konačni savjet na ovom frontu je bio: ”Nemojte slati neenkriptovane poruke, već umesto toga koristite servise kao što su RedPhone i Silent Circle”.

Nešto ranije tokom intervjua, Snouden je odbacio navode da će povećana enkripcija u iOS-u ugroziti napore u vezi sa borbom protiv kriminala. On navodi da će snage reda i dalje imati mogućnost da dobiju nalog za pristup telefonu osumnjičenog, koji uključuje i ključ ka enkriptovanim podacima.

Ukoliko vas zanima o čemu je sve Snouden govorio, celokupan intervju pogledajte u pratećem videu.

Izvor: Economy.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO