Snimci “pakla”: Mesto na kom traže nestali avion

Južni deo Indijskog okeana, u kom traje potraga za nestalim malezijskim avionom, jedno je od najizolovanijih mesta na planeti.

Naseljenih područja u tom delu sveta je izrazito malo, a vremenski su uslovi često jako nepovoljni tako da mnogi brodovi izbegavaju plovidbu tim područjem.

Slučaj je hteo da upravo u južnom delu Indijskog okeana budu pronađeni tragovi koji upućuju na ostatke nestalog malezijskog Boinga 777 s 239 putnika i članova posade.

Na tom području se proteklih nekoliko dana koncentrisala velika potraga za ostacima misteriozno nestale letelice, ali dosad je iz vazduha uočen tek komad drveta, koji bi mogao da pripada avionu, dok su veći komadi uočeni isključivo na satelitskim snimcima.

 

Morske su struje su tamo izrazito snažne i u stanju su da plutajući predmet nose brzinom od jednog metra u sekundi tako da je pronalazak bilo čega čije kretanje zavisi isključivo od struja gotovo nemoguća misija.

Na snimcima objavljenim na YouTubeu vidi se koliko visoki talasi mogu biti, što brodovima koji su krenuli prema lokaciji mogućih ostataka Boinga sigurno ne olakšava zadatak, navodiJutarnji.hr.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO