Nakon što je postavio na Internet video snimak svoje vožnje na kome se vide brojni saobraćajni prekršaji, britanski motociklista ubrzo je uhapšen i osuđen na kaznu zatvora zbog ugrožavanja bezbednosti na putu.

Vozači motocikala širom sveta sve češće nose minijaturne kamere na zaštitnim kacigama. Neki od njih snimaju vožnju da bi mogli da dokažu da oni nisu krivi, ako tuđom greškom dođe do nezgode.

Međutim, sve su brojniji oni koji uživaju u brzoj vožnji i koji svoje avanture na putu žele da podele sa drugima zaljubljenicima u dvotočkaše. Da postavljanje snimka bezobzirne vožnje motocikla na Internet nije baš pametna odluka (baš kao ni takav način vožnje) pokazuje primer motocikliste iz Velike Britanije čiji je video privukao pažnju organa reda.

Policija Saseksa brzo je identifikovala i privela pravdi bahatog vozača. On je tokom vožnje, koju je snimio kamerom na kacigi, napravio gomilu prekršaja uključujući drastično prekoračenje brzine, prezicanje na duploj punoj liniji, preticanje kolone vozila…

“Motociklista se lokalnim putevima kretao brzinom i do 250 km/h”, saopštili su iz policije, a sudija je uvažio video kao dokaz i kaznio vozača sa dve godine zatvora zbog opasne vožnje:

izvor: B92