Snimanje filma : ”Beli kamion” u Novom Pazaru

Scene iz Novog Pazara biće sastavni deo filma ”Beli kamion”, čije je snimanje počelo pre nedelju dana. Film se snima u produkciji Srbije, Hrvatske i Francuske, u režiji Ognjena Glavonića, a glavni lik tumači hrvatski glumaca Leon Lučev.

 

Prevoz nepoznatog tereta kroz celu zemlju, krajem devedesetih, u najkraćem opisuje radnju filma, koji se ovih dana snima i u Novom Pazaru. Radnja se dešava u vreme bombardovanja. Glavni lik kreće od Kosova do Vojvodine. A Novi Pazar, prema oceni reditelja Ognjena Glavonića,  verodostojno predstavlja Prištinu iz tog perioda.

Iako je budžetski i po broju statista film jedan od manjih, pedesetočlana filmska ekipa u Novom Pazaru ima i svog domaćina, statistu iz Novog Pazara Hivza Nezirovića. Kao predstavnik beogradske agencije za statiste, on je rekao da u ovom filmu ima malo statista, ali da naredni projekat u tom smislu obećava.

Nakon Novog Pazara ”Beli kamion” nastavlja put Trstenika, Smedereva, Mladenovca…. A Novi Pazar će uskoro, kako je najavljeno, ponovo biti domaćin još jednoj ekipi glumaca, koji će u ovom gradu snimati scene za seriju o dinastiji Nemanjića.

S.Lj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO