Naslovna Vijesti Snijeg u Sloveniji! Ko će čistiti snijeg po ovom suncu?

Snijeg u Sloveniji! Ko će čistiti snijeg po ovom suncu?

img_2610.jpg
Od kako je u srijedu hladni talas pogodio cijeli region, kiša, vjetar, led i grmljavina pogodila je gotovo pa sve države Balkana.

U Bosni i Hercegovini pored kiše i jakog vjetra padale su i ledene kocke prečinka oko šest centimetara, jako nevijeme pogodilo je i Zvornik te su neki stambeni objekti poplavljeni.

Gotovo pa ni najstariji građani ne pamte da je u avgustu pao snijeg, ali da ništa nije nemoguće i to se desilo, pa je tako u Sloveniji u sred ljeta pao snijeg i objelio vrhove Triglava.

U cijeloj državi Sloveniji od srijede vrijeme se naglo pogoršalo, kiša je padala a uz kišu bilo je grmljavine i vjetra, temperatura je pala na petnaest stepeni Celzijusa, a na vrhovima Triglava, Kredenici koja se nalazi na nadmosrskoj visini od 2.525 metara pao je i snijeg i prekrivo vrhove zelnih planina.

Kako javljaju slovenski mediji na Kredenici su zabilježeni i prvi minusi pa je tako jutros bilo minus tri stepena Celzjusa, a debljina bijelog prekrivača iznosila je oko sedam centimetara.

Temperature ispod prosjeka zadržat će se i naredne dane u Sloveniji, jutarnje će biti oko 7 stepeni dok dnevne maksimalno mogu iznosti 25 stepeni.

(Urbano24.info / Telegraf)

Exit mobile version