Naslovna Featured Istaknuto Sneg i propao tender za čišćenje puteva doneli više posla za JKP...

Sneg i propao tender za čišćenje puteva doneli više posla za JKP “Lim”

sneg-i-propao-tender-za-ciscenje-puteva-doneli-vise-posla-za-jkp-“lim”

Obilne snežne padavine koje su zahvatile područje opštine Prijepolje u nedelju u popodnevnim satima dovele su do formiranja snežnog pokrivača i u najnižim predelima. Čišćenje gradskih ulica, ali i putnih pravaca ka prigradskim naseljima sada je u nadležnosti JKP „Lim“. Nadležni apeluju na sve građane da budu savesni i ne otežavaju funkcionisanje angažovanih službi.

Kako ove godine nisu izabrane firme koje će čistiti lokalne puteve, JKP „Lim“ osim održavanja glavnih gradskih i prigradskih ulica, dobilo je novo zaduženje.

Sada čistimo i putne pravce za Zalug, Ivanje, Seljašnicu i Vinicku – kaže Dževad Beganović, v.d. direktora JKP „Lim“.

Zamenik predsednika Opštine Esad Hodžić kaže da komunalno preduzeće ima zastarelu mehanizaciju kojom teško da može da odgovori zahtevima za čišćenje snega, ali i da bi trebalo od Grada Beograda da stigne jedan kamion već sutra, koji je tražen kao ispomoć, što bi trebalo da značajno doprinese efikasnosti ovog preduzeća.

Nesavesno ponašanje građana otežava funkcionisanje dežurnih službi.

Apelujem na sve građane da se savesno ponašaju, imamo probleme u gradu zbog nepropisnog parkiranja što nam otežava posao čišćenja snega. Trebalo bi da pripadnici saobraćajne policije oštrije kontrolišu i sankcionišu nesavesne vozače, što je dogovoreno. Takođe, građani zaboravljaju da su dužni da očiste sneg ispred svog ulaza – apeluje Hodžić.

Snežne padavine uvek donose i probleme sa odnošenjem smeća sa viših kota. Beganović kaže da će, kada se predsednici Saveta organizuju i očiste puteve, radnici JKP “Lim” doći da pokupe smeće.

Obim posla u zimskoj sezoni za komunalno preduzeće je uvećan jer javna nabavka za čišćenje snega za većinu putnih pravaca, vredna oko 5 miliona dinara, nije uspešno završena jer nije bilo zainteresovanih firmi za ovaj posao. Javna nabavka je ponovo raspisana, a najranije potencijalno zainteresovane firme mogle bi da počnu sa čišćenjem snega početkom februara.

Izvor: foruminfo.rs

Exit mobile version