ŠMINKA POZNATIH KAO VAŠA INSPIRACIJA OVOG PROLEĆA

Kada su makeup trendovi u pitanju, ukoliko imate dilemu da ći će i ove sezone dominirati smokey eyes i da li će kasika u vidu cvrneog ruža na usnama i dalje biti jedan od prvih izbora brojnih dama, sve što treba da uradite kako bi ta dilema nestala, jeste da bacit peogled na to kako se šminkaju i izgledaju naše omiljene zvezde. Kao u slučaju svih ostalih trendova, poznati su najbolji pokazetelj šta je u modi i u pogledu beauty tema. Koje boje senki za oči su domanantne, da li je roze-zlatni hajlajter makuep proizvod bez kojeg će ovo proleće i predstojeće leto biti nezamislivi, i kako da sve te makeup izglede koji su u žiži uklopite u svoj stil šminkanja – dnevni ili večernji, pitanja su na koja vas pravi odgovori čekaju u nastavku.

Inspiracije sigurno ne manjkati, so obzirom na to da će za istu biti zadužene Emily Ratajkowski, Rihanna i druge poznate dame.

Pa da krenemo sa razgledanjem!

Svetlo plavu senku za oči definitivno možemo da uvrstimo u one nijanse koje će ove prolećne i letnje sezone biti dominantne. Chloë Grace Moretz tokom nedelje mode u Parizu nam je pokazala kako ova senka može biti pun pogodak kada je u pitanju ležerni stil i dnevna šminka. 

Naravno, plavu senke možete korisiti i u večernjoj varijanti, kada je možete dodatno naglasiti. 

Fluroscentna pink senka za oči mnogim damama ne bi zazvučala kao dobra opcija kada je makeup izgled u pitanju. Međutim, ukoliko je kombinujemo na pravi način – tako da dadamo izražajnost našem polgedu, ne preterujemo sa istom, i na usne stavimo neki nežan roskasti karmin, onda je vrlo moguće da će nam se ova nijansa senke zapravo i dopasti.

Kako inspiracija – Emily Ratajkowski u večernjom izdanju i elegantnoj crnoj haljini.

I dalje smo kod šminke očiju, ali sada prelazimo na ajlajner, za koji smo već konstatovali da je makep proizvod koji pravi ogromnu razliku. Zvezde čiji izgled će nam u ovom slučaju poslužiti kao uzor su Margot Robbie i Bella Hadid.

U prvom slučaju, poznata glumica nam je pokazala kako beli ajajner na očimamože biti efektan, čak i ako ne dodamo nikakvu senku. Ovaj ajlajner je kao detalj umeren i nenapadan, pa samim tim i idealan kao deo dnevne šminke, ali ipak ne i neprimetan, već taman.

Uglavnom, nama se dopada i sigurno ćemo ga isprobati prvom prilikom.

Ukoliko vam je pak potrebna inspirativna ideja za večernju šminku, a i dalje biste se zadržali u domenu ajlajnera kao vašeg omiljenog šminkerskog proizvoda, onda predlažemo isti u standardnoj crnoj boji, ali nanesen u “smokey” stilu a la Bella Hadid.

Ako ste ljubitelji onih upečatljivih šminkerskih momenata, i ne plašite se da se vaš makeup izgled razlikuje od onog uobičajenog, onda predlažemo da iskoristite žutu senku za oči, poput Kim Kardashian, ili pak da na usne stavite tamno teget ruž, po uzoru na Hailey Baldwin.

Naravno, naša preporuka je da ove šminkerske poduhvate rezervišete za večernju šminku i za odlazak u klubove. 

Koralne nijanse senki za oči, karmina i rumenila su jedan od glavnim makeup trendova ovog proleća. Nama se ovaj manirti šminkanja posebno dopada jer je us kadu sa godišnjim dobom, a najavljuje i tople letnje dane koji na predstoje, plus uvek laskaju vašoj nežnoj ženstvenoj strani. Takođe, koralne boje kada je šminka u pitanju su idealne kako za dnevnu tako i ze večernju šminku. Inspiracija – Taylor Hill. 

Još jedan primer umerenog makeup izgleda u kom dominiraju roze-zlatni tonovi, kao defintivno glavni beauty trend ove sezone, dala nam je i Darby Stanchfield.

I najslađe za kraj – Rihanna u svom prepoznatljivom stilu! Već smo pisali da je ljubičasta boja ovog proleća jedan od zaštitnih znakova njene Fenty Beauty kolekcije, ali ono što je u vom slučaju posebno došlo do izražaja kada je šminkerska tehnika u pitanju, jeste mešanje hladnih tonova na očima sa toplim zlatnim nijanama na usnama – nama se dopada!

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO