Petak, 7 Oktobra, 2022
NaslovnaVijestiSmiješna pojava u Guči- 45 GODINA VOZIO BEZ VOZAČKE DOZVOLE

Smiješna pojava u Guči- 45 GODINA VOZIO BEZ VOZAČKE DOZVOLE

Guča – Slobodan Bugarčić iz Guče 45 godina vozio je bez vozačke dozvole. Gotovo da nema mjesta gde nije stigao u službenom ili privatnom automobilu. A o zakon se ogrešio pijre skoro pola vjeka kada je nabavio svoj prvi automobil. Kaže da je lično dovezao auto iz Prištine do Guče.

Međutim ruka zakona stigla ga je prošle godine samo nekoliko mjeseci pred penziju, kada je pošao na groblje kako bi zapalio sveću svojoj pokojnoj ženi.

,,Vozim od 1969. godine, nikada nisam pokušao da polažem niti sam posjedovao vozačku dozvolu, a nikada nisam ni napravio prekršaj. Baš zbog toga sam se pažljivo kretao, poštovao saobraćajne propise sve dok me je pri rutinskoj kontroli zaustavio policajac. Možete da zamislite kakav je to susret bio. On kaže: „Molim vas, vašu saobraćajnu i vozačku“. Ja odgovaram: „Saobraćajnu imam, a vozačku nemam“. On me je upitao: „Pa kako vozite bez vozačke?“ Potpuno uplašen odgovorio sam: „Lijepo, polako“. Još sam ga zamolio da mi ne piše kaznu Službeno lice je postupilo po zakonu, međutim sud je donio pomalo čudnu odluku. Bugarčić je dodatno bio zatečen kada mu je stiglo sudsko rešenje da mu se zabranjuje upravljanje motornim vozilom osam mjeseci iako on uopšte nema vozačku dozvolu.

,,Kako oni mogu da mi oduzmu nešto što nikad nisam imao? Nemam dozvolu, nikad nisam polagao i oni mi zabranjuju da vozim nekoliko mjeseci”, u nevjerici kaže Bugarčić.

Dragačevci, šira i uža rodbina bili su u šoku. Nikome nije palo na pamet da njihov rođak i komšija nikada nije zakoračio u auto školu, ali kažu da je platio ceh i da mu nije žao.

Ovaj dragačevac je krstario drumovima širom bivše Jugoslavije, kažu da je to jedini čovek u Srbiji kome policija nikako nije mogla da oduzme dozvolu, ali ruka zakona ga je stigla i platio je cjenu za sve što je radio, kako kaže, nepošteno.

Izvor TV Prva

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

POPULARNO