Naslovna Vijesti Politika Smena načelnice Gradske uprave iz redova SDA

Smena načelnice Gradske uprave iz redova SDA

smena

Danas je konstituisan novi sastav Gradskog veća, čime je prema rečima gradonačelnika Novog Pazara dr Meha Mahmutovića deblokada i tog organa završena.

”Konstituisano je kvalitetno novo Gradsko veće sa četiri nova člana. Reč je o poznatim i u svom ranijem radu  uspešnim većnicima. Očekujem da rad Gradskog veća kao jednog od najvažnijih organa bude u narednom periodu kvalitetan i konstruktivan” rekao je Mahmutović.

Većnici su danas smenili načelnicu Gradske uprave Selma Pluncević, a raspisan je konkurs za novog načelnika Gradske uprave.

Član gradskog veća Rešad Hodžić je rekao da su se jučerašnjim danom završila, kako ih je nazvao, problematična tri meseca. On je izrazio zadovoljstvo jučerašnjim radom Skupštine i da je Gradsko veće danas nastavilo svoj normalan rad.

”U ovom trenutku više ne postoje problemi kakvi su uvođenje priinudne uprave u  Novi Pazar, blokiranje Skupštine, blokiranje Gradskog veća, opstrukcija koju smo imali od usvajanja budžeta pred Novu godinu pa do danas. Ja sam i ranije govorio da smo u svakom trenutku imali većinu za Skupštinu, da smo imali većinu za Gradsko veće. Danas je veće kompletirano kvalitetnim i odgovornim ljudima i nadam se da ćemo u narednom periodu građanima imati šta da ponudimo u smislu novih radova, novih projekata, olakšanja i poboljšanja kvaliteta života i da se više nećemo baviti stvarima koje su morali da slušaju u proteklih nekoliko meseci” kazao je Hodžić.

Na novinarsko pitanje da prokomentariše navode juče smenjenog predsednika Skupštine Fuada Baćićanina da je Skupštinsko i zasedanje gradskih većnika nezakonito Hodžić  je odgovorio da onaj ko nije u vlasti ima pravo da se ljuti.

”Ono što ja tvrdim jeste da je sve što je urađeno, danas, juče i uopšte ovih dana, zakonito. Ukoliko imate 24 ili više odbornika to je jasna situacija. Promene su normalan sled događaja bilo da se dese na kraju ili u sred mandata i bilo ko da zauzme neku odgovornu funkciju istog trenutka treba da zna da će sa nje otići na ovakav ili onakav način.

Svojim ponašanjem svaki od funkcionera doprinosi na koji će način da ode sa te funkcije. Ljudi ostaju na funkcijama onoliko dugo koliko pokažu rezultate” rekao je Hodžić.

Prozivke predsednika Skuštine prokomentarisao je i gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović.

”Mislim da je to jedna neodmerena izjava, ne vidim razlog za takvu izjavu jer Zakon o lokalnoj samoupravi kao i Statut tačno definišu to ko ima pravo da sazove Skupštinu.

Gradonačelnik po članu 34 Zakona o lokalnoj samoupravi može da traži od predsednika Skupštine da je sazove. On je dužan da postupi po zahtevu gradonačelnika ili po zahtevu trećine odbornika. To je ispoštovano, rokovi su ispoštovani, sednica je održana na jednom ozbiljnom, parlamentarnom nivou i sve je proteklo u najboljem redu.

Baćićanina treba pitati šta ga je navelo na takav komentar, naročito kad proziva načelnika policije koji nema nikakve veze sa radom Skupštine. Mislim da je reč o jednoj neodmerenoj političkoj, ili bolje rečeno politikanstkoj izjavi” naglasio je Mahmutović.

Većnik Jusuf Mujezonović koga je Skupština juče imenolava, rekao je da je apsolutno zadovoljan atmosferom u kojoj je održana današnja sednica Gradskog veća.

”Zasedali smo u radnoj atmosferi. Sve tačke koje smo razmatrali jednoglasno smo i usvojili, što govori o jedinstvu i zajedničkom radu. Što se tiče našeg ulaska u vlast želim da još jednom podsetim da je Novom Pazaru pretilo uvođenje prinudne uprave, što bi otežalo i ovako tešku situaciju. Nama to nije potrebno. Ono što nam je potrebno jeste jedisntvo, da krenemo da radimo, a mi ćemo svojim radom pokazati da umemo da radimo posao koga smo se prihvatili” kazao je Mujezinović.

Juče su odbornici gradske Skupštine smenili većnike iz redova SDA i za nove članove Gradskog veća imenovali Munira Poturka, Mehmeda Murića,  Gradimira Nedeljkovića i Jusufa Mujezinovića.

Exit mobile version