Smanjen pritisak vode zbog mutne vode u Novom Pazaru

Novi Pazar – Zbog otapanja snega na pešterskoj visoravni tokom vikenda na filtersko postrojenje došla je veoma mutna sirova voda.

Kako kaže tehnolog u laboratoriji Edina Suljić, zbog naglog porasta mutnoće gradu se otprema upola manje prerađene vode.

Nagli pad pritiska vode u domaćinstvima u celom gradu uzrokovala je sirova mutna voda na filterskom postrojenju. Moguće da će ovih dana u višim predelima grada potrošači ostajati bez dotoka. Kako kaže, tehnolog u laboratoriji Edina Suljić, voda koju filter prima na preradu je prepuna mulja, što se odavno nije desilo.

„Mutnoća sirove vode bila je preko 80 stepeni, a ako vam kažem da je normalno 2,5 stepena onda vam je jasno koliko je voda bila mutna. Zbog takvih uslova morali smo da smanjimo dotok sirove vode za pola, i zato su sugrađani osetili smanjenje pritiska u svojim domovima“, dodala je Suljić.

Na filteru ističu da se trenutno grad snabdeva sa 320 litara vode u sekundi što je malo, i zbog toga građani nemaju uobičajeni pritisak vode. Takođe ističu da će problem biti rešen, tek kada mutnoća sirove vode koja pristiže na postrojenje bude smanjen.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO