Smanjen broj krivičnih dela u Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši

Prijepolje – U periodu januar-maj 2017. godine u Policijskoj upravi Prijepolje ukupno je evidentirano 250 krivičnih dela, od čega je iz oblasti opšti kriminaliteta 202 krivična dela, iz oblasti privrednog kriminaliteta 44 krivična dela i 4 krivična dela ekološkog kriminaiteta. U odnosu na isti period 2016. godina zabeleženo je smanjenje za 17 krivičnih dela. Porast evidentiranih krivičnih dela odnosi se na dela iz oblasti privrednog kriminaliteta, dok je smanjenje pojavljuje kod krivičnih dela iz oblasti opšteg kriminaliteta.

– Za period januar-maj 2017. godine na području koje pokriva PU Prijepolje izvršeno ukupno 31 krivično delo od strane nepoznatog učinioca, od čega je 23 krivična dela rasvetljeno ili 74,19%, dok 8 krivičnih dela nije rasvetljeno. Najveći broj krivičnih dela je iz grupe krivičnih dela protiv zdravlja ljudi (44) i krivičnih dela protiv imovine (42), a zatim krivičnih dela protiv javnog reda i mira (22) i krivičnih dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja (17)- kazao je Bojan Vasojević načelnik Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Prijepolje

Kada je u pitanju suzbijanje krivičnih dela iz oblasti opšteg i privrednog kriminaliteta, u navedenom periodu akcenat je bio usmeren na rasvetljavanju i otkrivanju težih krivičnih dela, gde su postignuti dobri rezultati.

– Na osnovu iznetih pokazatelja stanje bezbednosti iz oblasti kriminaliteta može se oceniti stabilnim.Za vreme trajanja letnje turističke sezone na područiju opština Prijepolje, Priboj i Nova Varoš očekuje se prisustvo većeg broja građana sa teritorije Republike Srbije i stranaca iz susednih država i zemalja Evropske unije – naglasio je Vasojević.

Posebna pažnja biće posvećena preventivnom delovanju kroz konstantno pokrivanje objekata i mesta gde se očekuje prisustvo većeg broja građana na područiju PU Prijepolje.U narednom periodu intenzivno će se raditi na rasvetljavanju do sada nerasvetljenih krivičnih dela.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO