Slikarka Paša Gicić i umjetnici iz regije, radove predstavili na izložbi kolonije Bardač

Svečanom izložbom, na kojoj je predstavljeno preko 50 umjetničkih djela, zatvoren je 38. saziv likovne kolonije Bardač, na kojem je u proteklih sedam dana stvaralo 14 akademskih slikara iz Slovenije, Srbije, Crne Gore, BiH.


Direktor Centra za kulturu i sport Radovan Mitraković izrazio je zadovoljstvo što su epidemiološki uslovi dozvolili da u Bardaču dođu vrhunski umjetnici koji su svojim uljima na platnu, akvarelima i akrilicima obogatili fundus kolonije koji broji više od 650 slika.


Umjetnički rukovodilac kolonije Aleksandar Saša Grandić rekao je da je svaki od umjetnika kroz poetiku likovnog iskaza donio zanimljive sadržaje na svojim radovima koji će oku posmatrača predstaviti ljepote Bardače i prirode uopšte.


,, U povelji koja je napisana 1984. godine, kada je održan prvi saziv, stoji da je ovo interplanetarna kolonija i na ovaj način poručujemo svim živim bićima van naše planete da postojimo i da ovdje opstaje umjetnost i pored svih nedaća koje su nas zadesile, poput isušivanja jezera i protjerivanja ptica. Bardačka kolonija je dokaz da postoje duša, ljubav i energija koji će vječno da brane istinu, pravdu i ljepotu života”, rekao je Grandić.


Među umjetnicima je bila i novopazarska akademska slikarka Paša Gicić, čiji su radovi predstavljeni na izložbi.

Radove sa ovogodišnjeg saziva na prigodnim izložbama će moći vidjeti i ljubitelji likovne umjetnosti okruženja

BH portali

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO