Sledeće sedmice građani Priboja blokiraće magistralu prema granicama sa Crnom Gorom i Bosnom i Hercegovinom.

Žitelji Bistrice prete blokadom magistrale, jer ne mogu prići kućama. Mještani kažu da mašina onemogućava prilaz zakupcu kamenoloma.
Stotinak mještana sela Bistrica, više od pola godine ne može neometano da vozilima i poljoprivrednom mehanizacijom stigne do svojih kuća i imanja. Razlog za to je teška mašina koju je, kako navode, „neko“ parkirao na seoski drum, nakon što je opština firmi iz Prijepolja izdala u zakup kamenolom koji se nalazi neposredno iznad puta. Građani su se u više navrata obraćali i tražili pomoć od lokalne samouprave, policije i saobraćajnog inspektora, kako bi mašina bila uklonjena sa dela puta, međutim ti pokušaji su propali, pa kažu da im je jedino ostalo da blokiraju magistralu kako bi neko sa više distance, iz Beograda, rešio njihov problem.

Provlačimo se više od pola godine autima ispod kašike od bagera, kako bismo stigli do kuće, strepimo za svoj život. Idu hladni dani i zima, treba da obezbjedimo ogrijev, ali traktori ne mogu da prođu putem. I imanja su nam ostala nobrađena jer mašine nisu mogle da prođu. Na čija god smo vrata zakucali, rečeno nam je da nisu nadležni – revoltirano priča za „Novosti“ Tomo Mlađenović i dodaje da će se građani organizovati kako bi sledeće sedmice blokirali magistralu koja vodi ka Prijepolju i dalje ka granicama sa Crnom Gorom i Bosnom i Hercegovinom.
Njegov komšija Slavenko Trtović podržava predlog za blokadu saobraćajnice.

– Prosto je neverovatno da je neko jači od države. Išli smo u Opštinu, rečeno nam je da oni nisu nadležni da to riješe. Kucali smo na vrata saobraćajnog inspektora, koji nam je kazao da nam ništa ne može pomoći, to su nam rekli i u policiji – vidno razočaran kaže Trtović.

TRVENjA FIRMI OKO KAMENOLOMA

Problemi mještana nastali su nakon što je preduzeće „Alfa trans“ iz Prijepolja na licitaciji zakupilo na 10 godina kamenolom u Gornjoj Bistrici i okolno zemljište prema Sokolovi i Mokreču, ukupne površine 14,03 hektara. Za zakup kamenoloma bilo je zainteresovano i preduzeće „Složna braća“ iz Drmanovića, ali oni nisu ispunjavali uslove konkursa. Žitelji sumnjaju da problem sa korišćenjem puta imaju zbog trvenja između ove dijve firme, odnosno da teška mehanizacija koja se nalazi na djelu puta služi da onemogući prilazak kamiona preduzeća „Alfa trans“ do kamenoloma.

Izvor: Večernje novosti

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO