SL: Srbija dobila triler protiv Španije!

Novo izdanje Svetske lige u vaterpolu, završeno je kao i finalni turnir stare, dominacijom Srbije.

Izabranici Dejana Savića koji su u protekle dve godine osvojili sve što se može osvojiti: svetski su prvaci, evropski šampioni, dva zlata u Svetskoj ligi, zlato na FINA Kupu, uz juniorsku evropsku i svetsku krunu, koje je sa klupe doneo Vladimir Vujasinović, ostvarili su i drugi trijumf. Posle Francuske, pala je i Španija. Za razliku od meča u Beogradu, kada su vaterpolisti bili nezadovoljni posetom i podrškom, u Novom Sadu je bilo sve daleko drugačije. Sjajna atmosfera i podrška sa tribina donela je pobedu nad Španijom -13:12. Gol odluke postigao je Strahinja Rašović. Pokušaj Ečenikea da donese novo izjednačenje nije bio precizan. U trećem kolu Srbija gostuje Crnoj Gori.

Biće to ujedno i poslednja utakmica u Svetskoj ligi pre početka Evropskog šampionata koji se igra u Beogradu i gde će vaterpolisti Srbije pokušati da odbrane tron koji su osvojili u Budmpešti. Očekuje se istinski spektakl, a podatak da će se vaterpolo utakmice igrati u beogradskoj „Areni“ deluje obećavajuće. Ono što žele vaterpolisti je da uz zlato, obore i rekord kada je posećenost na nekoj vaterpolo utakmici u pitanju. Na osnovu svega što su uradili u protekle dve godine, bolje reći u protekloj deceniji, to su i zaslužili. Dobru atmosferu podrgejavala je grupa iz Somoba pod nazivom „Neozbiljni pesimisti“ koji su napravili pesmu za vaterpolo reprezentaciju i najavu za Evropsko prvenstvo.

Protiv Španije je sve funkcionisalo bolje nego protiv Francuza, kada je Srbija do pobede stigla tek posle serije od 6:0 u poslednjoj deonici. Sada je početak bio u skladu sa kvalitetom rivala, mnogo agresivniji i bolji. Srbija je na poluvremenu vodila sa lepih 7:4, a početkom treće i sa 8:4. Ali, usledio je nešto što baš i nije karakteristčno, puleni Dejana Savića su se opustili, a Španci smanjili na 9:8.

Usledila je ravnopravna igra do kraja meča. Španija je izjednačila na 12:12, ali je momak koji briljira u Barseloneti je doneo pobedu Srbiji. Već pomenuti Strahinja Rašović je postigao 3, Mandić takođe 3, Prlainović i Filipović su se po dva puta upisali u listu strelaca.

Druga utakmica naše grupe, planirani duel Francuske i Crne Gore je otkazan, odnosno odložen do daljnjeg zbog terorističkog napada u Parizu.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO