Naslovna Sandžak Novi Pazar Skuština Grada – Cena parkinga upola manja, voda skuplja

Skuština Grada – Cena parkinga upola manja, voda skuplja

skupstina grada

Novi Pazar – Odbornici Skupštine grada usvojili su odluku o smanjenu parking usluga za rezervaciju mesta na mesečnom nivou, tako da je sa dosadašnjih 10.000 cena snižena na 5.000 dinara.

Cena vode je odlukom odborničke većine povećana, te će građani od sada po metru kubnom utrošene vode plaćati 52,5 dinara. Umesto dosadašnjeg Džemila Mulića, koji je dao ostavku na mesto vršioca dužnosti Narodne biblioteke imenovan je Elijas Rebronja. Doneta je i odluka da se dosadašnjem direktoru Gradske čistoće Hivzu Škrijelju ponovo dodeli mandat.

Šef odborničke grupe Za Evropski Novi Pazar dr Muamer Bačevac, rekao je da je usvojeno niz bitnih odluka za bolje funkcionisanje grada. On je dodao da su u dnevni red uvrštene tačke, koje su od velikog značaja za legalizaciju objekata, koji građani već koriste, a na ovaj način im se omogućava kupovina tih parcela.

“Grad Novi Pazar ima najniže cene vode, samo u Raški je cena 47 dinara u Kraljevu je 74, a kod nas će biti oko 50 dinara. Prema rečima direktora Vodovoda, dosadašnja cena ne zadovoljava ni proizvodnu vrednost s obzirom da se troši struja i drugi kapaciteti. Mislimo da je ovo povećanje, kojim će građani pokazati odgovornost . Mi smo rešili problem vodosnabdevanja, znate da je uloženo oko 4 miliona u taj problem.

Mislim da treba da osnažimo to preduzeće i da mi kompletno svi građani damo podršku“, kaže Bačevac.

Glasovima odborničke većine data je i saglasnot o novom radnom vremenu Doma zdravlja, kao i o radu te institucije tokom vikenda.

Odbornici Skupštine grada potvrdili su mandat Radomiru Mijailjeviću sa izborne liste „Pokrenimo Novi Pazar –Tomislav Nikolić“, umesto Nebojše Ravića, koji sada obavlja funkciju zamenika gradonačelnika.

Exit mobile version