SKUPŠTINA NP: Usvojen rebalans budžeta

Skupština Novog Pazara usvojila je danas rebalans budžeta grada za 2016. godinu i smenila direktore javnih preduzeća “Gradska čistoća” i Direkcija za izgradnju grada Hivza Škrijelja i Muja Šaćirovića, kao i direktorku muzeja “Ras” Jasminu Fortić. 

Prvom izmenom, planirano je da budžet Novog Pazara za ovu godinu iznosi 2.750.229.000 dinara, uz predviđeni deficit od 135.000.000 dinara, koliko je iznosio i pre rebalansa.

Prema rečima predlagača, do rebalansa je došlo zbog toga što je u međuvremenu iz budžetskih sredstava Republike Srbije prebačeno 60 miliona dinara, dok su ministarstva građevine i rada i socijalne politike Novom Pazaru uplatila 20, odnosno 13,8 miliona dinara.

Za tih 93,8 miliona dinara povećana je i rashodovna strana budžeta.

Glasovima vladajuće većine smenjeni su dosadašnji direktori dva javna preduzeća i jedne ustanove.

Sa mesta direktora JKP “Gradska čistoća” razrešen je Hivzo Škrijelj, a na njegovo mesto postavljen je Emin Omerović. Smenjen je i dosadašnji vršilac dužnosti direktora Direkcije za izgradnju Mujo Šaćirović, a njega će naslediti Seljahudin Muratović, koji je i ranije bio na čelu ovog preduzeća.

Skupština je razrešila dužnosti i direktorku muzeja “Ras” Jasminu Fortić, a umesto nje na čelu te ustanove biće Milena Rajović.

Lokalni parlament ponovo je za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja izabrao Ervina Ćorovića, a Parking servisa Armina Mehovića.

Na današnjem zasedanju usvojen je i početni likvidacioni izveštaj Sportskog centra Novog Pazara, kojim je prikazano da su dugovanja te javne ustanove preko 51 miliona dinara, od kojih je 37 miliona za plate zaposlenih.

Inače, prilikom pokretanja postupka likvidacije Sportski centar je imao 29 radnika, njih sedmoro je otišlo u penziju, 11 je dobilo otkaz, dok njih 11 i dalje radi i angažovani su preko ugovora o delu.

Glasovima svih odbornika doneta je odluka o pokretanju postupka preimenovanja osnovne škole “Rastko Nemanjić Sava” na Dojeviću u “Kalifa bin Zajed Al Nahjan”, a škole “Aleksandar Stojanović Leso” u Deževi u “Rastko Nemanjić”.

Usvojene su i izmene i dopune komunalnih taksi kojim će se cena firmarina smanjiti za četiri odsto, dok će takse za motorna i priključna vozila poskupeti za tri odsto.

Lokalni parlament je odlučio i da će Gradsko pravobranilaštvo ubuduće delovati kao poseban organ, a ne jedinica, Gradske uprave.

Prihvaćena je ostavka zamenika sekretara Skupštine Almira Lekovića i na njegovo mesto imenovan je Vahidin Melajac.

Zbog kadrovskih promena u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima, formiran je i novi Štab za vanredne situacije čiji komandant će biti gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Predlozi opozicije da se raspravlja o rešavanju problema u saobraćaju, Opštoj bolnici, zabrani rada kladionicama i kockarnicama, deponiji Golo brdo i pomeranju upisa srednjoškolaca zbog Bajrama, vladajuća većina nije prihvatila.

Radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO