Naslovna Featured Istaknuto Skupština jednoglasno podržala formiranje komunalne milicije

Skupština jednoglasno podržala formiranje komunalne milicije

skupstina-jednoglasno-podrzala-formiranje-komunalne-milicije

Skupština Novog Pazara donela je odluku o formiranju Komunalne milicije koja će delovati kao posebna organizaciona jedinica lokalne samouprave.

Ova nova služba imaće ovlašćenja da održava komunalni red, sprečava bespravno zauzeće javnih površina, nepropisno parkiranje, kontroliše održavanje čistoće, suzbija nelegalno obavljanje delatnosti, nadzire javni prevoz, štiti životnu sredinu i kulturna dobra, ali i obavlja druge poslove u skladu sa zakonom.

Komunalni milicajci imaće ovlašćenja da one koji krše zakon ili propise upozore, legitimišu, zaustave i pretresu, privremeno oduzmu predmete, ali i da vrše audio i video snimanje, upotrebljavaju sredstva prinude i fizičke snage pomoću palice, sredstava za vezivanje ili raspršivača sa nadražujućim dejstvom.

Pravilnikom o sistematizaciji radnih mesta u lokalnoj samoupravi Novog Pazara predviđeno je da Odeljenje komunalne milicije ima načelnika i 15 milicajaca.

“Iako najmladja sluzba gradske uprave služba komunalne policije ima preduslove da bude jedna od najuspešnijih, ona će unaprediti grad u svim oblastima”, rečeno je sa skupštinske govornice

Odbornici Sandžačke demokratske partije su istakli da će ova odluka pojačati rad inspekcijskih službi, da će otvoriti nova radna mesta, te svojim delovanjem poboljšati funkcionisanje u mnogim oblastima u gradu.

Ova odluka je jednoglasno usvojena, a trenutno direktori javnih ustanova trenutno predstavljaju plan rada za 2021.godinu.

Exit mobile version