Skupština grada izglasala rebalans budžeta I bratimljenje sa Jagodinom

skupstina_30.10.2013

Devetu sednicu Skupštine grada Novog Pazara obeležilo je usvajanje Odluke o prvoj izmeni odluke o budžetu za 2013. godinu.

Rebalans proističe iz promena u pogledu obima punjenja budžeta, odnosno iz realizacije prihodovne strane. Izmene u dinamici obezbeđivanja prihodovne strane budžeta u prvom redu su posledica odluka donetih na republičkom nivou, a u vezi sa načinom funkcionisanja lokalnih samouprava po određenim stavkama.

Prema rečima šefa odborničke grupe “Za evropski Novi Pazar”, Muamera Bačevca, rebalansom budžeta nastoji se iznaći najbolje moguće rešenje kako bi grad u finansijskom smislu funkcionisao nesmetano, uprkos izuzetnoj ekonomskoj krizi u zemlji.

Usvojena je odluka o dopuni Poslovnika Skupštine grada. Dopuna podrazumeva imenovanje novih članova Saveta za bezbednost, kako bi se u rad tog skupštinskog tela uključili predstavnici policije, Osnovnog i višeg tuzilastva. Cilj odluke je da se poboljša bezbednosna situacija u gradu. U okviru devetog zasedanja, odbornici su glasali o razrešenju i imenovanju vd. direktora Gradske toplane, JPI, Zavoda za urbanizam, Direkcije za izgradnju grada i Vodovoda. Tokom zasedanja data je saglasnost na raspisivanje oglasa za konkurs za imenovanje direktora Gradske toplane i Vodovoda. Potvrđena je ostavka odbornika BDZS Adnana Čausevića, koji je od obavljanja odborničke dužnosti odustao iz ličnih razloga.

Skupština grada donela je u okviru devete sednice odluku o bratimljenju i saradnji Novog Pazara sa Jagodinom.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO