Skuplji taksi, autobuski prevoz i parking SDA napustila skupštinu BDZ i BDZS ostali na skupštini

Novi Pazar – Na današnjoj sednici Skupštini grada Novog Pazara usvojeni su planovi i programi rada svih javnih preduzeća i ustanova čiji je Skupština osnivač. Prostorije Mesne kancelarije Mur, odlukom Gradske skupštine predate su Domu zdravlja na korišćenje, a usvojen je I Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2014.godinu. Poskupeo je parking, taksi i autobuski prevoz.

Odbornici su nakon sprovedene procedure imenovali Raca Vučkovića za direktora Gradske toplane, Huseina Memića za direktora Kulturnog centra, Enesa Pljakića za direktora Sportsko-sajamske ustanove Pendik i Dušana Živanića za direktora Regionalnog pozorišta, koji su do sada bili VD direktrori u ovim ustanovama.

Nakon usvajanja dnevnog reda koji nije sadržavao dopunske tačke predložene od strane opozicione SDA, odbornici te stranke napustili su sednicu. Šef odborničke grupe Za evropski Novi Pazar dr Muamer Bačevac rekao je da je skupština I danas radila prvenstveno u interesu građana.
‘’Mi u svakom trenutku kada naiđemo na neki problem kada ne mogu građani da trpe, usvajamo na ovakav način predlog. Tu smo da raspravljamo o tim tačkama I mogli smo da ostanemo I raspravljamo o njima koliko je to neophodno. Danas je trebalo raspravljati o planovima javnih preduzeća I ustanova, statutarnim rešenjima, mogućnostima. Trebalo je davati predloge kako bolje da rade preduzeća. Mislim da je jedan deo opozicije, u ovom slučaju SDA, bila potpuno nezainteresovana za kvalitetan rad, argumentovano raspravljanje, već ovu govornicu, kao I na ranijim sednicama, koriste za političku propaganda, populizam I slično. To je nešto što smeta interesima svih građana Novog Pazara. Jer, mi smo tu, kao najveće zakonodavno telo, da pomažemo donošenju zakonskih akata I ubrzavamo razvoj I funkcionisanje ovog grada. Mislim da je današnja Skupština bila efikasna kao I sve druge, I mislim da ćemo nastaviti u tom tonu’’, rekao je Bačevac. On je izrazio nadu u aktivnije učešće opozicije, a pre dvega, kako je kazao, aktivnijem učešću BDZ. ‘’A na svaki kvalitetan predlog – kazao je Bačevac – mi ćemo odgovoriti na pravi način I pozitivno.’’
Šef odborničke grupe SDA Sandžaka Fahrudin Đekić izjavio je da je razlog zbog kojeg su napustili sednicu to što vladajuća koalicija “nema sluha za interese građana”.
“Tačke koje smo mi predložili da se uvrste u dnevni red su važne za život svih građana. Zašto vlast ne želi da raspravlja o bezbednosti u gradu ili o radu javnih preduzeća? Napustili smo sednicu jer ne želimo da učestvujemo u ovom cirkusu”, rekao je Đekić a prenosi radio Sto plus.

Skupština grada odobrila je i povećanje cena parkiranja u gradu, a odbornici su dali I saglasnost za poskupljenje taksi i autobuskog prevoza za 5,5 odsto.
’To su minimalna povećanja – pojasnio je Bačevac. On je rekao das u takve odluke donete na predlog firmi I da je to njihovo zakonsko pravo, koje se ne može osporiti. ‘’Iako to politički nije popularno – kazao je Bačevac – moramo I tim ljudima da omogućimo da nešto zarade I od svog rada prehrane svoje porodice. Pare od parking službe se slivaju u kasu grada. Sa tim parama ćemo pomagati socijalnim grupama, ljudima koji su ugroženi. Praktično, to je samo pokušavanje da sa boljeg socijalnog nivoa prebacimo na one marginalne grupe kojima je pomoć potrebna I tome služi ova Skupština’’, kazao je šef odborničke grupe Za evropski Novi Pazar, dr Muamer Bačevac.
Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su i Operativni plan odbrane od poplava na teritoriji Novog Pazara za vode II reda. Većinom glasova doneta je odluka i o angažovanju eksternog revizora za reviziju završnog računa budžeta grada za prošlu godinu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO