SKUP JEDINSTVA! Podržavamo Tursku, njen demokratski poredak i Erdogana!

Novi Pazar – U Novom Pazaru večeras je održan skup podrške predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, nakon neuspelog vojnog puča 15. jula.

Na skupu u Novom Pazaru putem video-bima direktno se pratio veliki miting u Istanbulu, gde se obratio i Erdogan.

Novopazarsko okupljanje podrške, između ostaih organizovalo je Društvo prijatelja Turske pod nazivom “Podržimo Tursku i volju njenog naroda”, a prisustvuju predstavnici sve tri parlamentarne stranke Sandžaka – SDP, BDZS i SDA Sandžaka, kao i Sulejman Ugljanin, koji je predsednik BNV-a.

Na bini su se nalazile zastave Turske, Srbije i Sandžaka, okupljeni su skandirali Erdoganovo ime, a razvijen je transparent “Turska i Srbija u Sandžaku ruku pod ruku zajedno”.

Nazim Ličina iz Organizacionog odbora pročitao poruku ambasadora Turske u Beogradu Mehmeta Kemala Bozaja.

””Vaša građanska inicijativa da organizujete ovaj miting podrške turskoj demokratiji ne samo da izražava vašu solidarnost sa Turskom, turskim narodom i vašim rođacima u našoj zemji već i doprinosi prijateljstvu između Republike Turske i Republike Srbije””, poručio je Bozaj.

Čvrsto verujem da će ovaj skup ojačati temelje postojećih prijateljskih veza između dve zemlje čiji ste vi jedan značajan deo kao most između Turske i Srbije, navodi se u poruci Bozaja.

On je izrazio zahvalnost na podršci turskom narodu i turskoj državi i njihovim nastojanjima da odbrane demokratiju.

Član Organizacionog odbora Društva prjatelji Turske Nafilj Sejdović da se skupom brani osnovno načelo demokratije – vladavina naroda.

””Izborna volja građana se mora poštovati””, poručio je on okupljenima, dodajući da su Bošnjaci Sandžaka most prijateljstva, most saradnje između Vlade Srbije i Vlade Turske, a da je Sandžak kapija te saradnje.

Student Senad Jašarević preneo je svoje utiske iz noći kada je izveden neuspeli puč.

””Nalazio sam se na jednom od najkritičnijih mesta, na mostu. Na početku mosta primetili smo veliku gužvu, a nismo znali o čemu se radi. Mislio sam kao uvek da se radi o gužvi što je sasvim normalno da se vidi u Istambulu uspeli…””, započeo je svoju priču Jašarević dodajući da bi želeo da sve što se dešavalo te večeri bude veliki primer.

Prema njegovim rečima, hiljade ljudi je nakon Erdoganovog poziva bilo na mostu a niko nije govorio da podržava onu ili ovu partiju.

””Svi su bili za državu, svi su bili složni. Vojska je pucala u narod, ali i dalje nisu odustajali””, rekao je Jašarević.

Studentkinja Elma Šaćirović zahvalila se svima koji su došli da pruže podršku Turskoj

””Turska je poslednjih godina puno ojačala i napredovala u svakom pogledu i zato sada mnogi poušavaju da zaustave njen napredak, ali narod je taj koji je štiti i bori se za nju””, rekla je Šaćirović.

Navodeći da je godinu dana provela u Turskoj gde je učila turski jezik, ona je istakla da se ni u jednom trenutku nije osetila kao stranac.

””Turci su me srdačno primili i uvek govore da smo jedan narod i da treba uzajamno da se štitimo i pomažemo””, rekla je Šaćirović.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO