Utorak, 16 Avgusta, 2022
NaslovnaFeaturedIstaknutoŠkrijelj: Principi liste „Vakat je“ su prihvatljivi

Škrijelj: Principi liste „Vakat je“ su prihvatljivi

Zastupnik liste „Samoopredjeljenje“ Ahmedin Škrijelj rekao je danas da u principima koje je objavila lista „Vakat je“ za formiranje novog saziva Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) nema ništa sporno.

On je radiju Sto plus rekao da je Sporazumom o saradnji, koje su ove dve liste potpisale na početku predizborne kampanje, postavljen temelj njihovog budućeg zajedničkog delovanja kroz ovaj nacionalni organ.

Principi liste ‘Vakat jeiznikli su iz tog okvira i za nas su prihvatljivi i predstavljaju samo razrađivanje onogo što je već ranije utvrđeno i potpisano. Oni su prisutni i u dosadašnjem radu BNV i nisu u suprotnosti sa našim programskim načelima, na kojima smo i dobili poverenje više od 40 odsto Bošnjaka i pobedili na izborima“, rekao je Škrijelj.

On je istakao da Bošnjaci treba da budu zadovoljni zbog činjenice da je “BNV odbranjeno i da će njime u narednom mandatu rukovoditi savez bošnjačkih i sandžačkih patriota“.

On je na konferenciji za novinare rekao da će lista „Samoopredjeljenje“ uputiti zahtev ministru državne uprave i lokalne samouprave Branku Ružiću da se konstitutivna sednica BNV održi u ponedeljak, 19. novembra.

„Imajući u vidu da su ispunjeni svi zakonom propisani uslovi smatramo da BNV treba konstituisati. Cilj naše liste je da i u narednom mandatu obezbedimo stabilno funkcionisanje Vijeća i da ono radi u najboljem interesu Bošnjaka i Sandžaka“, rekao je Škrijelj.

Lista „Samoopredeljenje” osvojila je 14 mandata u BNV, a jednog većnika manje lista “Matica bošnjačka”, a „Vakat je“ osam većnika.

A.Bajrović

RELATED ARTICLES

17 KOMENTARA

 1. Lijepo je ovo cuti. Ocigledno je da je novo BNV u prosierenom sastavu i odlucilo na nacin kako to i patriotski akt zahtijeva, pa je valjda sve tako mirno i dostojanstveno dogovoreno i okoncano .Ovdje je svakako vidljiva i ona sintagma ” narod i interes naroda na prvom mjestu” sto je za svaku pohvalu.
  Naravno da ce novo BNV u ovakvom kompetentnom i strucno sastavu biti jos bolje prihavaceno kako od Bosnjaka u Sandzaku tako i od dijaspore.
  Sretno, i hajirli neka je.

  • Gdje si Elifa, promasena pjesnikinjo! Samo jos ti hvalis i tek bi nama Bosnjacima procvjetalo. Prikljuci se Sulju i Kacaporu pod hitno. Neka te Suljo angazuje za glasnogovornicu, ili ministricu za vakufska pitanja, vatrena si temperamentna, strastvena:idealna osoba da krvometis.

 2. Videcemo, suljo je prevrtac,jedno govori drugo radi a trece razmislja.koliko duboko mogu da idu u svojim lazama videcemo.njima nista nije sveto.lopov se kune na sve i obecava,a cefin sa majke bi ukrao ,,takvi su oba izroda bosnjavkog naroda,,,,tulo i prasim…..samo jedno znamv vakufe nemogu dirati ,a sto se tice islamske zajednice ,moze ali samo iz u srbiji,,,,a njihovu islamsku srpsku zajednicu mogu da ugase i da zaborave…..svoje prljave ruke moraju drzati dalje od nasih vakufa i nase iz .

 3. Lista “Vakat je” je izdala ultimatum listi Samoopredjeljenje u kojoj je radi formiranja koalicije odredila par principa koja će Sulejman Ugljanin od sada morati da poštuje:
  Sulejman Ugljanin je dužan od sada poštovati Ustav Srbije, njen suverenitet i teritorijalni integritet
  Ne mogu funkcioneri SDA više obnašati funckije u BNV-u, uključujući i lično Sulejmana Ugljanina – u suprotnom mora podnijeti ostavku na mjesto predsjednika SDA Sandžaka i stranku prebaciti na drugo lice
  Ukida se zabrana praćenja medija sjednicama Vijeća i od sada će sjednice morati redovno da se održavaju
  Od sada će BNV da afirmiše multikulturalizam i zajednički život svih građana u Republici Srbiji, bez obzira na nacionalnu pripadnost.

  Kada Prasim pritegne Tulja Sulja, nema vise fasistickih nemani.

 4. Ma sve bre prihvatljivo…, kako nije…
  Kao pas sa medom ….

  E do kurca i sa Sandkakom … To sto ste
  izglasali , eto vam pa nek vas jasu…

 5. Jeste vi Sandzacke patriote punih stomaka. Ljubav prema Autonomiji Sandzaka prolazi vam kroz stomak.Sta mi koji smo vama”Samoopredeljenju”dali Glas, dobijamo radom BNV? Zivi bili pa vidjela. Ucata se Suljo i nesta

 6. Nama Bosnjacima Sandzaka treba jedno i jedinstveno BNV na nivou cijelog Sandzaka, kako Srbijanskog tako i Crnogorskog. Bilo kakva organizacija koja navodno stiti nacionalne interese Bosnjaka, a, ne djeluje na nivou cijelog Sandzaka, već se svodi na zastitu interesa vakufa u Novom Pazaru i toga slicnog, ne treba biti priznata. Nama Bosnjacima Sandzaka, kako onog djela Sandzaka koji lezi u Srbiji i Crnoj Gori, treba definisan status, i to pravno politicki.Uradite konkretno i bez odlaganja neophodno po tom pitanje, i bice sve u redu:pogotovu ako imate hrabrosti i odlucnosti. Ali ja u to ne vjerujem! I Prasim i Suljo ce sve uraditi da ta ideja padne zauvijek u zaborav. Jedino sta oni smjeraju je:iskoristiti BNV za carsijske ulicarske i vakufske medjusobne obracune:Eto to ce biti citava vizija BNV. Dali ce stupiti na politicku bosnjacko_sandzacku scenu, neki vizionar poput naseg Ce Ge Vare:Rifata Burdzevica Trsa:vidjetcemo. Dosada smo imali samo splacine.

 7. Dolazi u obzir samo BNV, koje ce zastupati Interesse Bosnjaka Sandzaka kako onog srbijanskog, tako i crnogorskog. Definisati pravno politicki status Sandzaka, uspostaviti specijalne odnose sa Bosnom kao maticom, i to da budu prvi koraci, pa tek, onda mozemo govoriti o svrsi BNV.

 8. “SVE MOJ DO MOGA I PRINCIP DO PRINCIPA”, apsolutno imas pravo i moju podrsku. I, ja bih to vijece osmislio, kao jedinstveno BNVS- u ciji bi sastav usli bosnjacki delegati crnogorskog i srbijanskog Sandzaka. Sve istorijsko-politicko-pravne pretpostavke imamo za tako nesto. Vjerujte da mudrom i odlucnom politikom i bosnjackim jedinstvom, nebi bilo prepreke. Kada je genocidna tvorevina entitet u BiH, takozvana rs, mogla biti tolerisan od medjunarodne zajednice, ne vidim razloga, skojeg nebi mogli vratiti autonomnost, autohtonost, koja mu je nepravicno oduzeta. Oko ove ideje i njene realizacije, treba okupiti, najmisaonije, najobrazovanije, najhrabrije, najpatriotskije i najodlucnije sandzacke Bosnjake, koji bi se bez odlaganja dali na posao. Ali, sa ovim i ovakvim sastavom, nece od Toga biti nista, koliko do sada: Nakon Dejtonskog sporazuma, nije bilo ni jednog jedinog pokusaja,niti zelje, bilo koga, da se stvari pokrenu u tom pravcu. DAajte mu samo krajicak neke potrosene, izandjale beogradske fotelje, prodao bi i majku rodjenu, a, ne, da se izbori za Status, Sandzaka. Nema BNV, dok se ne bude tretirao cijeli Sandzak:kako u crnogorskom dijelu, tako onaj i u srbijanskom.

 9. Ako danas na krovu auta kazes da ces se boriti protiv fasisticke nemani zvana drzava Srbija, sutra kad ti zaprijete kazes da nisi tako mislio a prekosutra se sagnes na kolena i potpises Kacaporov ultimatum zarad fotelje – pa ko si ti?
  Mada ko si ti – svi znamo .
  Ali ko ste VI koji ste glasali za taj program i gledate kako se pred vasim ocima neko *urva i cutite?

  • Auu sto ti je krivooo. Da je zukorlic napravio koaliciju sa jednim ili drugim slicno bi neki drugi pisali a ti bi branio. Sad ti je krivo i probas da unosis smutnju. Mora da je iblis prokleti bas ponosan na tebe.

   • Ppp
    Da li mi je odelo lepo mozes naci mahanu ali da li sam pogodio istinu ili ne – vidi se po tvojoj reakciji.
    Nadji argument pa demantuj ovo sto pisem
    Da je nekim slucajem Zukorlic pre izbora govorio jedno a po izborima drugo, za razliku od vas obozavalaca lika i dela Ugljanina, ja sigurno ne bih bio licemjeran da hvalim ovakvu bruku.

 10. Eto ovaj “do njegovoga” moze sad Vjerici Radeti prati tepihe i izvoditi kera u setnju umjesto da bude samo babov sin .Zasluzila je Vjerica to, branila ih je, pa skoro ko svog vojvodu . Nije mala sala Bijeli Orlovi i crnobradi lesinar iz Orlja. Treba ih zakonom zastiti, pa kad umru preparirati za muzeja.Da narod ne zaboravi zlo koje ga je snaslo.

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO