Škrijelj: Principi liste „Vakat je“ su prihvatljivi

Zastupnik liste „Samoopredjeljenje“ Ahmedin Škrijelj rekao je danas da u principima koje je objavila lista „Vakat je“ za formiranje novog saziva Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) nema ništa sporno.

On je radiju Sto plus rekao da je Sporazumom o saradnji, koje su ove dve liste potpisale na početku predizborne kampanje, postavljen temelj njihovog budućeg zajedničkog delovanja kroz ovaj nacionalni organ.

Principi liste ‘Vakat jeiznikli su iz tog okvira i za nas su prihvatljivi i predstavljaju samo razrađivanje onogo što je već ranije utvrđeno i potpisano. Oni su prisutni i u dosadašnjem radu BNV i nisu u suprotnosti sa našim programskim načelima, na kojima smo i dobili poverenje više od 40 odsto Bošnjaka i pobedili na izborima“, rekao je Škrijelj.

On je istakao da Bošnjaci treba da budu zadovoljni zbog činjenice da je “BNV odbranjeno i da će njime u narednom mandatu rukovoditi savez bošnjačkih i sandžačkih patriota“.

On je na konferenciji za novinare rekao da će lista „Samoopredjeljenje“ uputiti zahtev ministru državne uprave i lokalne samouprave Branku Ružiću da se konstitutivna sednica BNV održi u ponedeljak, 19. novembra.

„Imajući u vidu da su ispunjeni svi zakonom propisani uslovi smatramo da BNV treba konstituisati. Cilj naše liste je da i u narednom mandatu obezbedimo stabilno funkcionisanje Vijeća i da ono radi u najboljem interesu Bošnjaka i Sandžaka“, rekao je Škrijelj.

Lista „Samoopredeljenje” osvojila je 14 mandata u BNV, a jednog većnika manje lista “Matica bošnjačka”, a „Vakat je“ osam većnika.

A.Bajrović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO