Naslovna Sandžak Novi Pazar Škrijelj – Osnovni Sud u Novom Pazaru radi na štetu JKP Čistoća!...

Škrijelj – Osnovni Sud u Novom Pazaru radi na štetu JKP Čistoća! (video)

Novi Pazar – Direktor JKP Čistoća Hivzo Škrijelj izjavio je gostujući u emisiji Odgovor na regionalnoj televiziji da osnovni sud u Novom Pazaru ne donosi presude istom brzinom kada se radi o tužbama JKP Čistoća prema nesavesnim građanima koji ne plaćaju smeće u odnosu na situacije kada se tuži ovo preduzeće za kazne i druge nesavesne građane koje utužuje JKP Čistoća

hivzo škrijelj
Direktor JKP Čistoća Hivzo Škrijelj

Navodeći da osnovni i prekšajni sud u ovom gradu ne rade kako treba kada se radi o tužbama JKP Čistoća prema nesavesnim građanima koji ne izmiruju svoje obaveze Škrijelj je pohvalio privredni sud koji kako kaže radi dobro.
“Dokle god Osnovni i Prekršani sud ne budu brzi sa presudama kada mi tužimo nekog u odnosu na presude kada mi napravimo neki prekršaj do tada nema oporavka našeg društva” naveo je Škrijelj naveo primer saobraćajnih i drugih kazni prema ovom preduzeću koje na naplatu dođu odmah za razliku od situacije kada JKP Čistoća tuži nesavesne građane koji ne izmiruju svoje obaveze prema ovom preduzeću.
“Zašto tako brzo ne reaguju kada se radi o tužbama iz 2007.godine? Mi imamo 27. miliona dinara utuženja u prekršajnom sudu. Imamo utuženja po pitanju neplaćanja tezgi i lokala na pijaci, utuženja od 7.miliona dinara prema nesavesnim vozačima i oko 25.miliona za nesavesne koji ne plaćaju smeće” rekao je direktor JKP Čistoća.
Škrijelj kaže da je naplata zadnjeg meseca povećana ali da postoje velika dugovanja građana prema ovom preduzeću. Navodeći da je svakoga dana za gorivo potrebno preko 150.000 dinara na računu da bi se platilo gorivo za kamione koji iznose smeće iz grada i prigradskih naselja. “Ako to pomnožite sa 23 odnosno 24 radna dana. Te obaveze iznose preko 30.000 evra! Bez maziva, kvarova na vozilima i amortizacije” rekao je on.
Škrijelj je pohvalio penzionere za koje kaže da će na kolegijumu preduzeća da predloži određeno umanjenje za tu najogovorniju grupaciju građana a radi se o ljudima koji su savesni i imaju najmanja primanja.

Exit mobile version