Naslovna Sandžak Novi Pazar Škrijelj – Donacija 98.000 evra za Čistoću

Škrijelj – Donacija 98.000 evra za Čistoću

direktor Hivzo Škrijelj

Novi Pazar – Direktor JKP Čistoća Hivzo Škrijelj izjavio je večeras da je JKP Čistoća od EU Progress programa koji deluje u Srbiji obaveštena da je ovo preduzeće bogatije u tehničkom smislu za jednu vrednu donaciju od 98.000,00 evra

direktor Hivzo Škrijelj
direktor Hivzo Škrijelj

Škrijelj navodi da se radi o najnovijem modelu cisterne sa EURO 5 motorom koja će imati višestruku namenu u primeni na teritoriji grada.

Ova cisterna će pored toga što će koristiti nama u našem preduzeću za osnovnu delatnost kojom se bavimo, koristiće i vodosnabdevanju grada u zonama gde je to potrebno. Podsetiću da mi već dopremamo vodu do škola Dojeviće, Trnava, Romsko naselje. Očekujem da najkasnije početkom Januara to vozilo će doći u Novi Pazar“. zaključio je Škrijelj.

Škrijelj je dodao da ovo nije jedina dobra vest iz ovog preduzeća navodeći da je projekat reciklažnog dvorišta počeo da se izrađuje. On je kazao da je raspisan tender za idejno rešenje za ovaj projekat.

Mi definitivno ulazimo u sistem evropskih standarda, izgradnjom reciklažnog dvorišta. A dobit od ovoga je višestruka jer će desetine porodica i ljudi biti zapošljeni

Drugog decembra ističe tender za projekat idejnog rešenja. U Decembru će takođe biti raspisan tender za građevinske radove u vrednosti od 200.000,00 evra i da bi se u Januaru trebao održati tender za nabavku opreme za reciklažno dvorište u vrednosti od 400.00,00 evra. dodao je on.

Škrijelj je kazao da je “Grad imao obavezu da obezbedi plac, oni su to i uradili u kratkom vremenskom roku. “Po zvaničnim podatcima koje smo dobili očekujemo da otvaranje reciklažnog dvorišta bude prvog jula 2014. godine” zaključio je Škrijelj.

Direktor JKP Čistoća zahvalio se koordinatoru za unapređenje ljudske sigurnosti za jugozapadnu srbiju Mirsadu Jusufoviću i pomoćniku gradonačelnika Fevziji Muriću koji su kako kaže dali veliki doprinos da ova dva projekta budu dovedena do kraja i da svi imaju koristi od toga.

izvor.Sandžakahaber.

 

 

Exit mobile version