Školsko takmičenje u malom fudbalu novopazarskih osnovnih škola – Trijumf ekipe Vuka Karadžića

U organizaciji Sportskog saveza i Saveza za Školski sport Novi Pazar i ove godine je održano takmičenje za učenike novopazarskih osnovnih škola u malom fudbalu. Na takmičenju je bilo prijavljeno 13 ekipa.

U dva kvalifikaciona dana ekipe su igrale po grupama. Iz prve grupe, utakmice koje su igrane u četvrtak, za finalni dio turnira plasirale su se ekipe osnovnih škola „Vuk Karadžić“ i „Stefan Nemanja“.

Drugog kvalifikacionog dana , utakmice koje su igrane u petak, plasman u finalni dio Školske lige u malom fudbalu izborile su ekipe osnovnih škola „Meša Selimović“ i „ Bratstvo“.
U danu finala, ponedjeljak 13. marta, odigrane su tri utakmice.

Dva polufinalna susreta i naravno finale.Poslije zaista odličnog fudbala i tri izvanredna meča, punih lijepih akcija i borbenosti ali i što je isto toliko važno, fer i sportskog ponašanja, pitanje pobjednika Školske lige u malom fudbalu odlučivale su ekipe osnovnih škola „Vuk Karadžić“ i „Meša Selimović“.

U utakmici koja je u potpunosti opravdala sva očekivanja,u pravom finalu, uzbudljivoj i do kraje neizvjesnoj utakmici, rezultatom 3:2 trijumfovali su fudbaleri ekipe OŠ „Vuk Karadžić“ koji su dominantno oidigrali kompletan turnir i sasvim zasluženo osvojili pobjednički pehar.

Organizacija lige osnovnih škola u malom fudbalu je bila izvanredna kao i uvijek zašta najviše pohvale pripadaju ekipi Saveza za Školski sport i naravno Sportskom savezu i Ustanovi za sport Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO