kola na dojeviu obeleila svoj danŠkola „Rastko Nemanjić Sava“ na Dojeviću obeležila je svoj Dan. Povodom ovog značajnog dogadjaja djaci te škole priredili su različit kulturni program, a održane su i brojne sportske manifestacije. Najboljim djacima uručene su i zahvalnice.

Prigodnim programom, djaci i prosvetni radnici novopazarske Osnovne škole “Rastko Nemanjić Sava“, obeležili su Dan te obrazovne ustanove. Direktor Besim Adilivić čestitao je djacima Dan škole i istakao da je ta škola, koja važi za nastariju u ovom kraju, iznedrila brojne generacije uspešnih učenika.

Pozitivan trend, kaže on, nastavlja se se i danas, jer su djaci istaknuti na raznim prestižnim takmičenjima odakle donose brojne nagrade.

Dan škole obeležen je i brojnim sportskim aktivnostima, a najboljim djacima uručene su zahvalnice.

Osnovna škola “Rastko Nemanjić Sava” na Dojeviću ima 922 učenika rasporedjenih u 49 odeljenja. Matična škola i 5 područnih odeljenja.  Problem je, medjutim, što djaci u ovoj školi nemaju pijaću vodu.

Problem je, takodje,  osvetljenje u dvorištu, vrlo rizičan pristup školi, pa je iz tog razloga nekoliko djaka stradalo u saobraćaju.

Iz ove škole apeluju još jednom na odgovorne strukture da zajedno reše pomenute probleme, jer su, kako tvrde, dosadašnji zahtevi ostali bez odgovora.