Škola atletike daje rezultate

Atletski klub Novi Pazar ima školu atletike, koje je krenula od zabave i igre i za šest godina rada postojanja dala je ozbiljne rezultate, ocenili su treneri u ovdaškoj školi atletike Nermin Vesnić i Zejla Rožajac.

“Klub je počeo da se u mlađim selekcijama takmiči i ekipno. Takmičarska komisija Srpskog atletskog saveza pohvalila je naš progres u sprintu, skakačkim i bacačkim disciplinama. Pazarska atletika više nije samo trčanje na srednjim i dugim deonicama”, rekao je Vesnić.

On je istakao da su to benefiti Atletskog stadiona, koji je otvoren 2017. godine nakon velikih uspeha Amele Terzić, Elzana Bibića i Teodore Simović, kao i da bi sve bilo nezamislivo bez saveznog selektora Edina Zukovića i trenera Rifata Ziljkića, te mladog stručnjaka Ermina Ziljkića.

Polaznici pazarske atletske škole Alen Sejdović, Ali Begović i Fatima Dupljak trijumfovali su prošlog vikenda na mitingu u Sarajevu u trkama sprinta na 60 metara. Drugo mesto zauzeo je Emil Bahtijarević u bacanju kugle, dok su Osman Đakovac i Kerim Dupljak završili kao četvrti u bacanju kugle, odnosno u trci na 60 metara.

“Vremenom smo kod dece uočili prostor za iskorak ka profesionalnoj atletici. Evidentirali smo talentovane dečake i devojčice u sprintu i tehničkim disciplinama. Žestoko radimo, pa oni iz takmičenja u takmičenje beleže sve bolje rezultate”, navele je Zejla Rožajac.

Ona je skrenula pažnju na ovogodišnjeg vicešampiona države za uzrast do 14 godina u bacanju vorteksa Borisa Belojicu, pobednicu međunarodnog finala Sportskih igara mladih u Splitu 2021. godine na 60 metara Aišu Ikić i Fatimu Dupljak, koja je ovog leta u Splitu bila treća na 60 metara.

M. Minić

The post Škola atletike daje rezultate appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO