Petak, 12 Avgusta, 2022
NaslovnaSandžakPrijepoljeSkandalozno - Supruga predsednika SO Prijepolje zagradila pešački prelaz, pešacima ugroženo kretanje!

Skandalozno – Supruga predsednika SO Prijepolje zagradila pešački prelaz, pešacima ugroženo kretanje!

Prijepolje – Bašta “Akademije”, slike koje su građani Prijepolja dostavili našoj redakciji u vezi bašte ugostiteljskog objekta “Akademija”, koji se nalazi u glavnoj ulici, Valterovoj. Naime, oni se žale na to što je vlasnik pomenutog objekta, kako tvrde predsednik Skupštine opštine, Vukosav Tomašević, u potpunosti zauzeo trotoar ispred lokala, postavljanjem stolova i stolica, ali i ograde do same ulice, čime je onemogućen prolazak pešacima.

prijepolje

“Sramota je i bezobrazno to što predsednik lokalnog parlamenta krši propise koje bi trebalo da sprovodi. Naša deca izlaze na kolovoz da bi prošla tim delom ulice, i tako se izlažu opasnosti od vozila”, kaže Prijepoljac D.M.
Prema pisanju portala prijepolje033 Vukosav Tomašević, kaže da je “Akademija” vlasništvo njegove supruge i da poseduje sve potrebne dozvole.

Lokal posluje već 25 godina, dozvole su nam izdate od strane Direkcije za izgradnju Prijepolje i odeljenja za urbanizam Opštinske uprave. Sve je urađeno u skladu sa zakonom, to je samo jedna od bezbroj terasa u ovom gradu i Srbiji”, izjavio je on za GZS.
Na naše pitanje da li je izdavanje dozvola za postavljanje bašte posledica njegove funkcije, on je odgovorio da to nije razlog i napomenuo da trotoarom može da se prođe. Pitali smo ga kuda i kako, obzirom da se na fotografijama koje su nam dostavili građani vidi inventar koji zauzima ceo trotoar, kao i ograde do same ulice, Tomašević je odgovorio “Eto, građani lete!”.

U urbanizmu nema nikoga, u Direkciji automat na engleskom

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Vesnom Novosel, rukovodiocem Odeljenja za urbanizam Opštinske uprave Prijepolje, međutim, nakon više pokušaja niko nije odgovarao na telefonske pozive. U Direkciji za izgradnju “Prijepolje” takođe se niko nije javljao, osim automatske sekretarice, koja na engleskom jeziku saopštava da vlasnici broja nisu u mogućnosti da odgovore na poziv.
Glas zapadne Srbije će sutra ponovo pokušati da kontaktira predstavnike Odeljenja za urbanizam, direktora Direkcije za izgradnju i ostale nadležne službe, kako bi se utvrdilo da li su navodi predsednika Skupštine, Tomaševića, istiniti i osnovani.

RELATED ARTICLES

1 KOMENTAR

  1. U Prijepolju se svasta desava,a nema ko da reaguje na to.Ispred prijepoljskog Muzeja,postavljena je,za stalno,skluptura koja pretstavlja majku Srpkinju sa maramom i njena dva sina.Jedan je Srbin sa sajkacom,a drugi musliman sa fesom.Ovim se kaze,kako su Bosnjaci,u stvari islamizirani Srbi,koji su “prodali vjeru za veceru”.To nije istina,Bosnjaci su potomci dobrih Bosnjana,koji nisu bili ni Srbi ni Hrvati,imali su svoju religiju,bogumilstvo,koju su,opet i Srbi i Hrvati,sa zapada i istoka,pokusali da zatru,sve do dolaska Turaka.Bosnjani su bili izlozeni masakrima,u Bosni,Hercegovini,Sandzaku,nekadasnjoj Raskoj.Samo u jednom pohodu,srpska vojska je masakrirala oko 100.000 Bosnjana u Sandzaku(Raskoj).dakle,Bosnjaci su potomci tih Bosnjana,a u prilog ovoj tvrdnji govori historija i genetika.Uostalom,stanovnici BiH su davali,prije nekoliko godina,krv,da bi se ustanovila genetika istih.Bosanski geneticari,koji su na odlicnom svetskom glasu,vjerovatno zbog prakse,koju su imali silom prilika,u saradnji sa evropskim,su bili zacudjeni krajnjim rezultatom.No,potpisali su izjavu da ne mogu sami izlaziti sa tim reziltatima,koji inace nisu do danas objelodanjeni.Neki geneticari,anonimni,ipak su objavili,da Bosnjaci nisu slovenskog porijekla,vec germanskog.Prema tome,Bosnjaci su zaseban narod i ne treba ih svrstavati tamo gdje ne pripadaju.

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO