Skandalozno – Supruga predsednika SO Prijepolje zagradila pešački prelaz, pešacima ugroženo kretanje!

Prijepolje – Bašta “Akademije”, slike koje su građani Prijepolja dostavili našoj redakciji u vezi bašte ugostiteljskog objekta “Akademija”, koji se nalazi u glavnoj ulici, Valterovoj. Naime, oni se žale na to što je vlasnik pomenutog objekta, kako tvrde predsednik Skupštine opštine, Vukosav Tomašević, u potpunosti zauzeo trotoar ispred lokala, postavljanjem stolova i stolica, ali i ograde do same ulice, čime je onemogućen prolazak pešacima.

prijepolje

“Sramota je i bezobrazno to što predsednik lokalnog parlamenta krši propise koje bi trebalo da sprovodi. Naša deca izlaze na kolovoz da bi prošla tim delom ulice, i tako se izlažu opasnosti od vozila”, kaže Prijepoljac D.M.
Prema pisanju portala prijepolje033 Vukosav Tomašević, kaže da je “Akademija” vlasništvo njegove supruge i da poseduje sve potrebne dozvole.

Lokal posluje već 25 godina, dozvole su nam izdate od strane Direkcije za izgradnju Prijepolje i odeljenja za urbanizam Opštinske uprave. Sve je urađeno u skladu sa zakonom, to je samo jedna od bezbroj terasa u ovom gradu i Srbiji”, izjavio je on za GZS.
Na naše pitanje da li je izdavanje dozvola za postavljanje bašte posledica njegove funkcije, on je odgovorio da to nije razlog i napomenuo da trotoarom može da se prođe. Pitali smo ga kuda i kako, obzirom da se na fotografijama koje su nam dostavili građani vidi inventar koji zauzima ceo trotoar, kao i ograde do same ulice, Tomašević je odgovorio “Eto, građani lete!”.

U urbanizmu nema nikoga, u Direkciji automat na engleskom

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Vesnom Novosel, rukovodiocem Odeljenja za urbanizam Opštinske uprave Prijepolje, međutim, nakon više pokušaja niko nije odgovarao na telefonske pozive. U Direkciji za izgradnju “Prijepolje” takođe se niko nije javljao, osim automatske sekretarice, koja na engleskom jeziku saopštava da vlasnici broja nisu u mogućnosti da odgovore na poziv.
Glas zapadne Srbije će sutra ponovo pokušati da kontaktira predstavnike Odeljenja za urbanizam, direktora Direkcije za izgradnju i ostale nadležne službe, kako bi se utvrdilo da li su navodi predsednika Skupštine, Tomaševića, istiniti i osnovani.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO