Naslovna Featured Istaknuto SKANDALOZNO!!! Pakleni plan za nemire u Novom Pazaru

SKANDALOZNO!!! Pakleni plan za nemire u Novom Pazaru

NOVI PAZAR – Više nema nikakve sumnje da je upad Zukorlićevih pristalica u salu Skupštine Novog Pazara za vrijeme zasjedanja Lokalnog parlamenta bila dobro isplanirana i opasna akcija. Naime, tog istog dana, u ponedjeljak 15.10.2018. god. u Raški se održavala vježba jedinica Srpske žandarmerije. Teško je povjerovati u puku slučajnost da dok Zukorlić na silu pokušava promjeniti političko raspoloženje u Sandžaku Žandarmerija „trenira“ na poligonu u Raški, svega 20 km od Novog Pazara.
Plan je bio da Zukorlić izazove unutarbošnjački sukob, a da se onda pojavi Žandarmerija koja bi kao UMPROFOR razdvajala „zaraćene strane“. To bi vjerovatno bio i razlog da se odlože izbori za Bošnjački nacionalni savjet, na kojima Zukorlić po svim istraživanjima nema nikakvih šansi i apsolutni je autsajder. Nadalje, takva intervencija bi mogla poslužiti i Ministarstvu za lokalnu samoupravu za uvođenje privremene uprave u Novom Pazaru, kako je već učinjeno 1997. godine, kada je Milošević smjenio legalno i legitimno izabrano rukovodstvo SO Novi Pazar i postavio svoje poslušnike. Sada postaje još očiglednije zašto lokalna policija nije reagovala i intervenisala na brojne pozive predstavnika Lokalne samouprave.
Na Zukorlićevu žalost, a naročito njegovih mentora, takav scenario je spriječen zahvaljujući prisebnosti, ali i političkom jedinstvu svih bošnjačkih političkih snaga, koje je doprinijelo da Zukorlić bude potpuno usamljen i izolovan. Bošnjaci su i ovoga puta pokazali političku zrelost, ne dopuštajući da im iko određuje političke predstavnike. Tako je pokušaj instaliranja novog JUL-a u Sandžaku doživio potpuni fijasko.


A.M.

Exit mobile version