Petak, 19 Avgusta, 2022
NaslovnaSandžakNovi PazarSkandalozna zloupotreba verskih objekata u Novom Pazaru od strane LDP

Skandalozna zloupotreba verskih objekata u Novom Pazaru od strane LDP

Novi Pazar -Koalicija okupljena oko LDP-a zloupotrebila je verske objekte u Novom Pazaru u političke svrhe, jer je u dvorištu Altun-alem džamije zakačila deo predizbornog slogana „Vakat je“, odnosno „Vreme je“!

Aktivisti koalicije „Čedomir Jovanović – LDP – BDZS – SDU“ ovaj predizborni plakat zakačili su pre dva dana za krov mekteba, objekta koji je predviđen da u njemu decu podučavaju veri, a koji je Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka, iza koje stoji Muamer Zukorlić, još ranije prisvojila tako što je tu uselila biblioteku Bošnjačke kulturne zajednice.

Plakati i u mešihatu

Transparenti slične sadržine, kojima se poziva da se glasa za koaliciju LDP-a i BDZS-a, okačeni su u dvorištu Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, koju predvodi Zukorlić, kao i ispred Fakulteta za islamske studije u centru Novog Pazara. Ova dva objekta su takođe vakufsko dobro.

U LDP-u juče nismo mogli da dobijemo komentar jer funkcioneri te stranke Bojan Đurić i Mladen Bašić nisu odgovarali na naše pozive, dok lider BDZS-a Jahja Fehratović tvrdi da nije reč o zloupotrebi.

– Transparent je na ulici. Jednim delom zakačen je za električni stub, a drugim delom za zgradu Bošnjačke kulturne zajednice, dakle nije za džamiju – odgovora on, izbegavajući pritom da kaže da se radi o objektu koji je predviđen za podučavanje najmlađih islamu, a koji je pre nekoliko godina donacijom obnovila američka ambasada baš u tu svrhu.

Jovanović juče u  Kraljevu pozdravljao  pravoslavnim  pozdravom

Jovanović juče u Kraljevu pozdravljao pravoslavnim pozdravom

Vrlo brzo, pošto je ovaj plakat postavljen na ovom mestu, stigle su i negativne reakcije po društvenim mrežama. „Alo!“ prenosi neke od njih:
– Juško Haliliović: „Brate, mešaju vjeru islam sa demokratijom, a to su dva različita pojma. Ali oni su odavno sve što je sveto prodali za ovodunjalučki život.“

– Ilma Izo: „Pa moglo se i očekivati od njih… Užas i bruka.“
– Rešad Plojović: „Sramota.“
Altun-alem džamija (džamija sa zlatnim alemom – dragim kamenom), jedna od najlepših građevina te vrste u Srbiji i najstarija u Pazaru, sagrađena je u 16. veku.
izvor.Alo
RELATED ARTICLES

8 KOMENTARA

  1. Nikad do sada nisam komentariso, niti volim da komentarisem,ali cu samo reci, da muftiju hvata taj neki muski klimaks pa sad zeli da prozivi ono sto u mladosti proziveo nije, ili LDP ima na njega jak uticaj.
    Pre je sponzorisao i forisirao Hor Ilahija i Kasida, zatom folklor, a sada je glavni sponzor i inicjator da se snimi rep pesma VREME JE. I to je sad neki vid predoizborne kampanje. Pa ako je hor ilahija i kasida zamenio repom, da onda ocekujemo da ce folklor zameniti gogo plesacice?! Da ocekujemo i da ce mu sledeca “zena” biti musko?! Sve je za ocekivati. A ovo za dzamije nije cudo, odavno ih on zloupotrebljava

  2. Sramota,nesmemo da verujemo tom politickom olosu,nego veri,ljudi se kupuju za sitne pare,moramo da se okrenemo veri i bogu.

  3. Zalosno,ali istinito,sta sve ovih dana slusamo I gledamo u nasem gradu od ovih sto ne prezaju ni od cega da se dokopaju vlasti,a toboze sve neki borci za bolji zivot gradjana,usta I'm puna demokratije I blagostanja,ali samo za sebe!Sramota je ko sve sebe smatra intelektualcem,vredjajuci tako inteligenciju “obicnih”gradjana!

  4. Glas za BDZS je glas za gej paradu i gej brakove. Zasto? Zato sto je LDP prema istrazivanjima ispod cenzusa. Ako Bosnjaci svojim glasom budu uvijeli LDP u skupstinu onda ce LDP u skupstini sigurno glasati za gej paradu.

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO