SKANDAL U PRIJEPOLJU! Tamošnji režim muljao humanitarnu pomoć za ugrožene? Umesto sirotinji podelili partijskim članovima!

Prijepolje – Opštinsko veće opredelilo je 240.000 dinara kao humanitarnu pomoć socijalno najugroženijijim građanima ove devastirane opštine. 

Za tu namenu nabavljno je 120 paketa u kojima su osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu koji su pre svega bili namenjeni staračkim domaćinstvima i bolesnim osobama u udaljenim planinskim selima.

Međutim, kako naš portal saznaje jedan deo ovih paketa završio je i na adrese pojedinih aktivista stranaka koje obnašaju vlast u gradu na Limu. Predsednici Mesnih zajednica trebali su da dostave predloge sa licima kojima je pomoć trebala da bude dostavljena ali umesto njih spiskovi su se pravili u stranačkim prostorijama, tako su nam preneli neki od predsednika Mesnih zajednica ne želeći imena njihova da otkrijemo kako ne bi imali neprilika sa lokalnim vlastodšcima. 

Takođe sporna je bila i nabavka ovih paketa, umesto Es komerca, Trefa ili trgovine Avdić koji slove za markete sa najpovoljnijim cenama u Prijepolju, paketi su nabavljeni u jednoj gradskoj prodavnici čiji je vlasnik aktivista stranke koja vrši vlast u Prijepolju. Samim tim postavlja se pitanje kome je zapravo pomogao iznos od 240 hiljada dinara, da li radnji kod koje je nabavljena ili krajnjim korisnicima?
Da li je bilo malverzacija priliom nabavke humanitarne pomoći?
Inače, ovo je druga humanitarna akcija u poslednjih nekoliko meseci. Slična akcija sprovedena je i oktobru prošle godine kada je Vlada Srbije obezbedila 20 tona prehrambenih proizvoda i higijenskih sredstava a pomoć je tada dobilo 700 domaćinstava prijepoljske opštine.

PP Media

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO