ŠK Novi Pazar Ina dizajn i inženjering: Titula u okružnoj ligi korak ka Prvoj ligi Srbije

Šahovski klub Novi Pazar Ina dizajn i inženjering impresivno je stigao do šampionske titule u Ligi Rasinskog i Raškog okruga u Lipovi kod Vrnjačke Banje. Sa maksimalnih 15 bodova iz pet kola, uz 28 i po osvojenih od mogućih 30 meč bodova, Novopazarci su izborili plasman u Ligu centralne Srbije – grupa Zapad.

“Od ponovnog pokretanja, naš klub je sebi postavio cilj koji nekima zvuči neskromno, a to je ulazak u Prvu ligu Srbije. Urađeno je dosta dobrih stvari. Formirana je dobra ekipa i rukovodstvo. U saradnji sa gradskom upravom, ovih dana trebalo bi da krene detaljno sređivanje klupskih prostorija u Novoj lučnoj zgradi”, rekao je predsednik Šahovskog kluba Novi Pazar Ina dizjan i inženjering Halit Husović.

Kapiten Pazaraca je iskusni šahista Alija Ikić, koji je decenijama okrenut drevnoj igri na 64 polja.

“Šah u Novom Pazaru ima svetlu budućnost. Podržavaju nas gradska uprava, sportske institucije i dijaspora, a tu je i naš generalni sponzor ‘Ina dizajn i inženjering’. Pohvalio bih igre velemajstora Alije Muratovića, FIDE majstora Efima Muratovića i Sulejmana Suljovića, Andreja Šekularaca i Huseina Mehmedovića, a posebno raduje učinak mlađih Emira Turkovića, Mervana Dazdarevića i Faruka Šerifovića”, naveo je Ikić.

Na prvoj tabli igra prvi i jedini novopazarski velemajstor Alija Muratović. On je ocenio da je najbitnije što je klub ponovo egzistira.

“Ako ne pokrenemo omladinu i ne formiramo školu šaha, onda nismo ništa uradili. Prioritet su škole. Da tamo uvedemo šah i omasovimo ga, a da se potom mi iz kluba uključimo u rad sa najtalentovanjima. Vidim da omladina igra šah putem telefona ili kompjutera. Takve bi trebalo da pronađemo i da radimo s njima”, zaključio je Muratović.

M. Minić

The post ŠK Novi Pazar Ina dizajn i inženjering: Titula u okružnoj ligi korak ka Prvoj ligi Srbije appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO