SJEVERIN – 26 GODINA TUGE I TRAGANJA ZA PRAVDOM

Lista za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće u Srbiji
“Vakat je – prof. dr. Sait Kačapor”
NOVI PAZAR, 22. 10. 2018.

U jeku ovozemaljskih traganja za sobom, punih zabluda, sukoba i nesuglasica, svjesnih i nesvjesnih grjehova, i danas, 22. 10. 2018. godine, sjećamo se na vas, i dovom donosimo rahmet, nikada zaboravljeni Bošnjaci za koje vjerujemo da ste na boljem Svijetu u okrilju Dženetskih bašči:

Mujo Alihodžiću,

Mustafo Bajramoviću,

Ramize Begoviću,

Ramahudine Ćatoviću,

Esade Džihiću,

Idrize Giboviću,

Zafere Hadžiću,

Medo Hodžiću,

Medredine Hodžiću,

Mevlido Koldžić (rođ. Hodžić),

Alija Mandale,

Sead Pecikozo,

Hajrudine Sajtareviću,

Derviše Softiću,

Mithade Softiću,

Mehmede Šebo i

Sabahudine Ćatoviću.

Isto tako, 26 dugih godina svjedočimo o krvoločnom piru vas koji ste sebe nazivali “Osvjetnicima”, a svetili se nad nedužnima, onima koji su bili nezaštićeni, a koji su pošli da svojim radom doprinesu istoj zemlji koja vas je rodila, naoružala i dala da krojite pravdu po svojoj volji. Pitamo vas: Jeste li živi? Jeste li sretni? Vole li vas vaša djeca? Dive li se vašem kukavičluku? Odobravaju li to što nikada niste adekvatno kažnjeni? Mogu li vaša djeca naći sreću u zemlji koju ste vi natopili krvlju nedužnih ljudi, a koje ste okrivili i osudili na smrt samo zato što su Bošnjaci – muslimani?
Pripadnici Liste “VAKAT JE – prof. dr. Sait Kačapor”, koja učestvuje na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće u Srbiji, kao i svi Bošnjaci, žele da praštaju i grade bolju budućnost, ali ne žele i neće da zaborave nijedno nedužno dijete, nijednu sestru, nijednog brata, nijedan čin zločina i nepravde. Na protiv, mi na tim gnusnim primjerima želimo odgajati djecu da nikada nikom ne nanesu nepravdu, ne učine zlo djelo. Učimo ih da ljude shvate, prihvate, tolrišu razlike koje ih čine posebnim, poštuju njihovu nacionalnu i vjerskiu posebnost, kulturu i običaje, ali da i za sebe traže isto to i ništa više.
Neka danas Bošnjaci šute i neka u toj tišini uz fatihu i sve dobre dove pomenu rahmet svim šehidima i mole Allaha, Stvoritelja svjetova, da svim ljudima na Planeti podari mir i blagostanje.
Nosilac Liste, prof. dr. Sait Kačapor

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO