Sjenicak uhapsen zbog droge i oruzja

U nastavku zajedničke akcije policija uhapšen N.H. (45) iz Sjenice, kod koga je zaplenjeno oružje, municija i manja količina droge.

image

Nakon što je u ponedeljak, nakon višesatne zajedničke potere na području opštine Pljevlja uhapšen Đ.B (41) iz Podgorice, u čijem vozilu je pronađen kilogram heroina, danas je tim tragom uhapšen i N.H. iz Sjenice.

Službenici Direkcije policije Srbije su, po dobijenoj naredbi istražnog sudije Višeg suda u Novom Pazaru, locirali i uhapsili N.H. u mestu Dubnica, u jednoj od tri kuće u njegovom vlasništvu, saopštila je crnogorska policija.

Kako se navodi, pretresom tri kuće pronađen je pištolj CZ, ručna bomba, više okvira i trombolskih nastavaka za oružje, veća količina municije za puške i pištolje, pet grama heroina i digitalna vaga za precizno merenje.

Osumnjičenom N.H. je određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati.

On će, uz krivičnu prijavu, biti predat nadležnom istražom sudiji u Srbiji, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštila je crnogorska policija.

Crnogorska Uprava policije naglašava da su hapšenja plod zajedničke akcije, koja je usledila nakon dogovora direktora policija dve države, Slavka Stojanovića i Milorada Veljovića, o formiranju zajedničkih istražnih timova.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO