Naslovna Vijesti Politika Sjenica na korak od prinudne uprave

Sjenica na korak od prinudne uprave

sjenica-na-korak-od-prinudne-uprave

Društvo Politika Vesti  Sjenica na korak od prinudne uprave 06/09/2022117 Views Sednica Skupštine opštine Sjenica nije danas održana, ni posle višečasovnih pokušaja obrorničkih grupa da dogovore većinu za formiranje nove koalicije koja bi obavljala vlast, pošto je iz Stranke pravde i pomirenja (SPP)  isključeno nekoliko članova, koji su odlučili da nastupaju samostalno u odborničkim klupama.

Sjenica je na korak do prinudne uprave.

Odbornik Fadil Nikšić, koji je do nedelje bio član SPP,  tvrdi da je sinoć pretrpeo niz uvreda od svojih stranačkih kolega,  preko kojih ne želi da pređe.

Prema nezvaničnim informacijama, ukoliko se sutra ne održi ova sednica, u Sjenici se uvodi prinudna uprava.

Sednica sjeničkog parlamenta bila je zakazana za jutros u 10 časova.

Predsedništvo SPP donelo je u nedelju odluku kojom je nekadašnjeg vršioca dužnosti načelnika Opštinske uprave Sjenica Nusreta Nuhovića isključilo iz članstva te partije, zbog, kako su naveli, aktivnosti koje je preduzeo na obaranju vlasti, a koje su za cilj imale “isključivo lični interes”. Nuhović je pre toga smenjen i sa mesta načelnika lokalne samouprave što je izazvalo reakciju petoro odbornika SPP u Skupštini Opštine Sjenica, predvođenih Fadilom Nikšićem.

Oni su tada saopštili da je Nuhović smenjen jer je odbio da dodeli ugovor kompaniji “Divlja rijeka” u vlasništvu člana Opštinskog veća Nuradina Kurtovića zbog sukoba interesa, te da je na njegovo mesto postavljena osoba koja ne ispunjava zakonom propisane uslove.

Uskraćivanjem podrške tih petoro odbornika ugrožena je vladajuća većina u Sjenici.

Podeli

Exit mobile version