Sjajni Pazar smanjio na 2-1 protiv Vojvodine!

616

Odbojkaši Novog Pazara pobedili su Vojvodinu sa 3:2 i smanjili vođstvo Novosađana na 2-1 u polufinalnoj seriji Wiener lige.

Pazarci su do trijumfa došli do preokreta, pošto su gosti, posle dva trijumfa u Novom Sadu, vodili sa 1:0 i 2:1.

Naredni meč u toj seriji igra se takođe u Novom Pazaru, verovatno u petak.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Stevanović sa 19 poena, jedan manje je imao Delić, dok je Zatrić upisao 13.

Na drugoj strani, Minić je utakmicu završio sa 24 poena, Nikolić je dodao 20, a Vemić deset.

Posle četiri ovosezonska poraza, Novi Pazar je u meču punom preokreta, u sjajnoj atmosferi, slavio protiv Vojvodine i produžio polufinalnu seriju plej-ofa.

Novi Pazar se držao na početku meča, ali kad je Vojvodina vezala šest poena i otišla na plus sedam (15:8), domaćima je bilo daleko teže. Do kraja ovog perioda nije bilo uzbuđenja, iako je Stanković iskoristio tek petu set loptu – 25:21.

Ali, to je samo bio znak za Novopazarce da zaigraju još bolje. U drugom setu su brzo stekli razliku (12:8). Razigarali su se Hamza Zatrić i Radiša Stevanović, prolazio je Radović, a Nemanja Stevanović je sjajno servirao, pa su domaći održali tu razliku (22:18).

Pri rezultatu 24:22, novosadski ‘crveno-beli’ su iskazali prisebnost, drugu set loptu asom je spasao Minić, a dvojni blok na Jovanu Deliću, koji je nešto ranije zamenio Radovića na korekciji, doneo je set-loptu Vojvodini (25:24). U uzbudljivoj završnici gostujući odbojkaši su ipak načinili nekoliko grešaka, poslednju u tom periodu Miloš Vemić kod treće set lopte za Novi Pazar, koji je na taj način izjednačio – 27:25.

Vojvodina je kontrolisala rezultat u trećem setu, ali se odlepila tek u završnici (20:16). Sve što su domaći uspeli je da priđu na dva poena minusa (21:19), ali za preokret nije bilo snage – 25:21.

Ipak, ono što su tada propustili Novopazarci su nadoknadili u naredna dva seta. Briljirala su dvojica Stevanovića, Radiša i Nemanja. Domaćin je ostavio najbolje za kraj ove deonice, posebno je tada bio raspoložen Delić, pa je domaćin izjednačio – 25:22.

Odlučujući set bolje je otvorio Novi Pazar, poveo sa 4:2, ali je potom Vojvodina preokrenula (9:7). Ipak, nisu domaći klonuli duhom, izdržali su taj nalet i brzo došli do tri meč lopte (14:11).

Nikolić je došao na servis, poremetio je prijem domaćeg sastava, a dva puta nije prošao Delić, Novosađani su spasili sve tri prilike Novog Pazara za slavlje (14:14). Ipak, i naredne tri prilike da reše meč u svoju korist imalu su domaći, a to se i dogodilo posle greške Minića – 18:16.

izvor: B92