Situacija u Novom Pazaru se stabilizuje, PLANIRAMO NOVU KOVID BOLNICU

Situacija u Novom Pazaru je bolja i stabilizuje se, rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Juče je u bolnici bilo 205 osoba, danas 183. Juče je, nažalost, preminulo pet osobe, danas dve osobe”, rekao je Vučić na batajničkom aerodromu o situaciji u Novom Pazaru i izrazio žaljenje što tamo nije ranije poslao Vojsku Srbije.

“Ja sam kriv što nisam ostao u zemlji posle izbora nego sam išao u Moskvu i Brisel gde sam ostavio živce. Da sam bio tu sigurno bih ranije uključio vojsku. Mnogo mi je žao zbog toga. Vojska je obavila odličan posao, kao i lekari, ali je trebalo to ranije da uradim”, rekao je Vučić komentarišući situaciju sa korona virusom u Novom Pazaru gde je situacija alarmantna.

Vučić je najavio i da se razmatra izgradnja nove kovid bolnice kako bi svi pacijenti dobili adekvatno lečenje jer zdravstveni sistem Srbije ne može više da izdrži ovoliki pritisak.

“Životi ljudi su nam najvažniji ali ako nas ovaj virus ovako muči tokom leta, ko zna šta će biti na jesen. Pregovaramo da napravimo novu bolnicu, relativno privremenu, da može da traje 30 godina, sa 500 do 100 ležajeva za intenzivnu i poluintenzivnu negu, sa respiratorima, da bude glavna bolnica za sledeći udar”, rekao je on.

“Ovako više ne možemo da izdržimo, sve su nam bolnice pune, ne možemo da finansiramo sve. Država nije ćup iz koga možete da uzmete sve što hoćete”, rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug/ Mondo

FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO