Situacija u Novom Pazaru nestabilna, predstoji neizvestan period

NOVI PAZAR – Epidemiološka situacija u Novom Pazaru je nestabilna i nesigurna, sa tendencijom daljeg pogoršanja, jer se povećava broj prvih pregleda i hospitalizovanih pacijenata zaraženih korona virusom, ocenio je danas direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić.

On je novopazarskom radiju Sto plus rekao da je 7,5 procenta pozitivnih u odnosu na broj testiranih, dok je pre nedelju dana to bio jedan procenat.

“Ako uzmemo u obzir i sve druge faktore i okolnosti, a tu pre svega mislim na to da nemamo dovoljno vakcinisanih i da gradjani ostvaruju mnogo kontakata, onda to znači da je pred nama neizvestan period”, rekao je Spahić.

On je istakao da je prvu dozu vakcine protiv ovog virusa primilo do sada 22.556 Novopazaraca.

“Poslednjih dana imamo blagi porast vakcinisanih, jer smo do sada na dnevnom nivou imali oko 20 vakcinacija, a sada imedju 30 i 35”, rekao je Spahić.

On je ponovio apel gradjanima da se što pre i u što većem broju vakcinišu, ali i da se pridržavaju protivepidemijskih mera.

Na infektivnom odeljenju trenutno je hospitalizovano 23 pacijenata zaraženih korona virusom, od kojih je jedan na kiseoničkoj potpori.

Od 50 juče uradjenih brzih antigenskih testova iz brisa nosa 20 je bilo pozitivno, a 57 osoba se lekarima prvi put javilo na pregled sa simptomima ovog virusa.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO