Naslovna COVID 19 Situacija sa koronom u Tutinu danas bolja

Situacija sa koronom u Tutinu danas bolja

situacija-sa-koronom-u-tutinu-danas-bolja

TUTIN – Direktor Doma zdravlja u Tutinu Kemal Ćorović izjavio je danas da je situacija u toj opštini i dalje teška, iako se prethodnih dana beleži smanjenje broja prvih pregleda i inficiranih korona virusom.

Ćorović je za radio Sto plus kazao da je samo tokom avgusta u toj opštini korona virusom inficirano 538 osoba, što je višestruko više nego u julu, kada je zabeleženo tek 11 slučajeva infekcije.

“Imamo nešto bolju situaciju prethodnih par dana, kovid ambulanti se tokom dva dana vikenda javilo 110 osoba, što se ranije javljalo za jedan dan. U nedelju smo imali 15 novoinficiranih, što je znatno manje nego ranije. Dobro je i da medju zaraženim nema dece”, naveo je Ćorović.

On je kazao da je beba, koja je zbog infekcije korona virusom dobila obostranu upalu pluća nakon koje je transportovana u Kliničko-bolnički centar “Dragiša Mišović”, dobro i da će za dan ili dva biti otpuštena kući.

Do naglog porasta broja obolelih u Tutinu, zbog kojeg ga je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Djerlek proglasio jednim od najvećih žarišta kovida-19 u Srbiji, došlo je zbog malog broja vakcinisanih i nepridržavanja epidemioloških mera.

“Do sada je obe doze vakcine primilo manje od 3.300 osoba, što nije dovoljno. Apelujemo na gradjane da se vakcinišu jer je to jedini način da zaštite sebe i druge”, rekao je Ćorović.

On je najavio da će lokalni krizni štab zasedati u utorak i da će razmatrati trenutnu epidemiološku situaciju, sa posebnim osvrtom na početak školske godine.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version