Naslovna Vijesti Svijet Sirene za uzbunu širom Ukrajine zbog ruskih napada

Sirene za uzbunu širom Ukrajine zbog ruskih napada

sirene-za-uzbunu-sirom-ukrajine-zbog-ruskih-napada

Sirene za uzbunu u ranim jutarnjim satima oglašene su širom Ukrajine, javila je Al Jazeerina reporterka Arduana Pribinja.

Ruske snage su izvele 27 zračnih napada i više od 70 raketnih po civilnim infrastrukturama. To se desilo u nekoliko regija, javlja ukrajinska vojska. Isti izvor otkriva da je odbijeno najmanje 70 napada.

Granatirane su oblasti Sumi i Nikopolska, gdje je u određenim područjima prekinut dotok struje. U regiji Donjecka povrijeđeno je najmanje 5 civila.

-Čelnici vodećih evropskih zemalja poslali poruke podrške Ukrajini-
Evropski lideri uputili su poruke podrške Ukrajini na godišnjicu rata u toj zemlji, uključujući čelnike vlada Italije, Njemačke, Španije, Velike Britanije, Francuske i Grčke, javlja Anadolija.

Talijanska premijerka Giorgia Meloni podijelila je video poruku na Twitteru u kojoj kritikuje ruske “ekspanzionističke ciljeve“.

“Ukrajina nije i neće biti sama jer također brani vrijednosti slobode i demokracije na kojima se rađa evropski identitet i same temelje međunarodnog prava“, poručila je Meloni.

Njemački kancelar Olaf Scholz također je na Twitteru podijelio video poruku u kojoj je osudio rat koji je počeo prije godinu dana.

Pozdravio je sankcije protiv Rusije i podršku koju Evropska unija i Njemačka pružaju Ukrajini.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron također je na Twitteru napisao poruku obraćajući se ukrajinskom narodu.

Poslednje vesti na sajtu radio televizije Novi Pazar!

 

The post Sirene za uzbunu širom Ukrajine zbog ruskih napada appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

Exit mobile version