Sindikat: Važno je da nastava počne regularno

Veoma je važna odluka da se od 1. septembra krene regularno u škole, jer će se tek u budućnosti videti koliki je kvalitet obrazovanje imalo tokom kombinovane i onlajn nastave, rekli su iz Sindikata prosvetnih radnika posle sednice Kriznog štaba.

Profesori, učenici i roditelji bili su preopterećeni tokom protekle godine, jer su radili i onlajn i u školama koliko je to bilo moguće, stoga je sada svima cilj da deca sednu u klupe, rekle su Valentina Ilić i Jasna Janković iz sindikata.

“Svakako bolja situacija nego prošle godina gde smo svi mi imali muke, što je pokazala i statistika. Najveći problem bio je što su đaci tokom onlajn nastave mislili i ponašali se kao da su na raspustu”, objasnila je predsednica sindikata Jasna Janković.

Kada se govori o vakcinaciji dece uzrasta 12 do 15 godina, prema podacima od pre nedelju dana, vakcinisano je samo njih 4.000, dok je, oko 51,5 odsto prosvetnih radnika primilo vakcinu.

Udruženje pedijatara Srbije podržava stav struke i preporučuje vakcinaciju dece tog uzrasta, poručio je predsednik tog udruženja dr Georgios Konstantinidis.

“Zastrašujuća je zatucanost da u 21. veku, kada se jednostavnom procedurom može spreciti bolest, vlada ovakav stav prema vakcinama. Dodatno zabrinjava arogantan stav roditelja i činjenica da ego stavljaju ispred zdravlja deteta. Ti antivakcinalni stavovi zasnovani su ni na čemu, dok je medicina zasnovana na dokazima”, naglasio je Konstantinidis.

Ističe da su najveći zadatak edukacija i prosvećivanje roditelja.

“Deca pokazuju veću spremnost nego roditelji da se vakcinišu, to su istraživanja pokazala”, zaključio je dr Konstantinidis.

 

Izvor: Tanjug

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO