Naslovna Featured Istaknuto SINDIKAT POLICIJE: Nagrađenom policajcu iz Novog Pazara ugrožen život

SINDIKAT POLICIJE: Nagrađenom policajcu iz Novog Pazara ugrožen život

sindikat-policije:-nagradjenom-policajcu-iz-novog-pazara-ugrozen-zivot

NOVI PAZAR – Nagrađivani policajac iz Novog Pazara Ivan Milojević poslednjih dana suočava se sa pretnjama od strane pojedinih kriminogenih grupa, tvrdi u svom saopštenju Sindikat policije i policijskih starešina.

U svom saopštenju Sindikata policije i policijskih starešina navodi se da su prinuđeni da se obrate ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu, kako bi mu obezbedili sigurnost življenja i policijsko delovanje u multietničkoj sredinika kakva je Novi Pazar.

„Kolega Milojević dobija pretnje od pojedinih kriminogenih grupa, ali i od potencijalnih terorista kao što je Armin Alibašić kod koga je pronađen i priručnik terorista o pravljenju eksplozivnih naprava. Zbog čega je bilo potrebno da se Sindikat policije i policijskih starešina Vama obraća i zbog čega to nije rešeno na nivou njegove matične uprave – mi ne možemo da odgonetnemo. Jer, radi se o izuzetnom policajcu koji, iako ima završen Ekonomski fakultet i dalje radi sa platom običnog policajca“, navodi se u saopštenju.

Dodaju i da je to što je izuzetan policajac potvrđuju brojne nagrade i priznanja.

„Milojević je 2007. godine počeo da, posle završenog SŠUP-a, radi u Novom Pazaru, da bi već naredne godine dobio plaketu tog grada zbog dobrih radnih rezultata. Tri godine kasnije, Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ga je lično nagradio, jer je Ivan sprečio (kasnije osuđenog teroristu) da baci ručnu bombu na njegove kolege, a terorista se nalazio i na crvenoj Interpolovoj poternici. Nakon više uspešnih akcija, 2020. godine je nagrađen od strane sindikata MUP-a plaketom i novčanom nagradom, da bi mu ove godine grad Novi Pazar dodelio plaketu za hrabrost i humanost između ostalog i zbog ovogodišnje zaplene 67,5 kilograma marihuane. I to sve sa platom policajca sa srednjom stručnom spremom. Zaista čudno, kao što je čudno i da se na njegovu potrebu za većom sigurnošću, ne odazivaju njegove starešine“, navodi sindikat u saopštenju.

Kontatuju i da je njegova bezbednost ugrožena i zbog presecanja šverca narkotika i učestvovanja u sprečavanju najtežih krivičnih dela na teritoriji Raške oblasti.

„Kolega Milojević je i vrstan poznavalac kretanja i prilika u lokalnim selafističkim (vehabijskim) krugovima, što tim ilegalnim organizacijama to nikako ne odgovara, te je i to jedan od razloga da se Milojević ne oseća bezbedno. Mislimo da je pored reformi policije, koje ste se veoma odgovorno prihvatili, neophodno sačuvati dragocene kadrove kao što je Ivan, jer oni su nosioci bezbednosti i garanti mira na ovim prostorima. Posebno je takav postupak štićenja naših kolega dragocen u višenacionalnim sredinama kao što je Novi Pazar. Jer, mnogi mladi pa i stariji policajci, kada uoče da se služba brine o njihovoj bezbednosti, mnogo su odlučniji u borbi protiv kriminala, što nam je i zajednički cilj“, zaključuje se u saopštenju koje je potpisao predsednik sindikata Blažo Marković.

indeksonline.rs

Exit mobile version