Simposar, drugi dan: Novi Pazar – grad koji rađa šampione

Film “Novi Pazar – grad koji rađa šampione” autora Sabahudina Topalbećirevića centralni je događaj drugog dana 10. Međunarodnog sportskog simpozijuma Simposar u Sarajevu, a biće prikazan u petak od 18 časova u Domu mladih u “Skenderiji”.

“Pozivamo sve da prisustvuju predstavljanju Grada Novog Pazara na jubilarnom, 10. Simposaru u Sarajevu. To je za nas veoma bitan događaj”, navode u novopazarskoj delegaciji, koju predvodi gradonačelnik Nihat Biševac.

Grad Novi Pazar je prvog dana Simposara dobio specijalnu nagradu kao grad prijatelj, dok je nagrada za životno delo uručena novopazarskim fudbalerima Bajru Župiću i Ismetu Ugljanina.

Osim Župića i Ugljanina, nagrade za životno delo dobili su Zdenko Jelić, Zlatan Hrelja, Mehmed Janjoš, Enver Hadžiabdić, Rade Matić, Mehmed Granov, Dževad Šećerbegović, Stjepan Deverić, Dževad Prekazi i Željko Jerkov.

Nagrada za doprinos u organizaciji 10. po redu Simposara uručena je direktoru Hotela Evropa Rasimu Bajroviću, dok je predsednik Fudbalskog kluba Tuzla City Azmir Husić dobitnik priznanja za doprinos razvoju fudbala u Bosni i Hercegovini.

Zagrebački Dinamo odlikovan je kao najbolji klub u regionu u 2021. godini, a zbog postignutih rezultata u 21. veku nagrađen je Hrvatski nogometni savez, dok je plaketa uručena i Fudbalskim klubu Željezničar iz Sarajeva.

Priznanja za fer-plej dobili su selektori vaterolo reprezentacija Srbije i Hrvatske Dejan Savić i Ivica Tucak.

Dodeljene su i plakete sportistima kojima se ponosi Bosna i Hercegovina, a laureati su Nedžad Husić, Lana Pudar, Žonkel Džons, ženska i muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Inače, prvi dan ovogodišnjeg Simposara protekao je u znaku premujere filma “Ćiro Blažević – nikad ispričana priča”, autora Sabahudina Topalbećirevića, u produkciji Sport kluba i Simposara.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO