Šimićeva istorija “strogo čuvana tajna”: Golman Novog Pazara prodavao i ranije utakmice!

Novi Pazar – Ne smiruju se strasti na društvenim mrežama a svi krive čuvara mreže Novog Pazara Marka Šimića. Ekipa Sandžakhabera istraživala je i došla do frapantnih saznanja koja govore da je Marko Šimić dok je branio u Hrvatskoj prodavao i nameštao utakmice i na njih se kladio!

članak iz novina
članak iz novina

Golman Novog Pazara Šimić doveden je u ovaj tim pred pocetak drugog dela sezone i od tada startni je u postavi po odabiru Zorana Njeguša. Šimić se na početku pokazao kao veoma dobar golman ali kako je vreme odmicalo nije bilo utakmice da ne primi po dva gola.
Sandžakhaber saznaje a na saocijalnim mrežama također piše da ovaj naš prvotimac ima kockarskih i dužničkih problema ali i da u poslednje vreme ima žestoke uplate na sportskim i online kladionicama da FK Novi Pazar primi dva i više gola. Tako je nažalost bilo i ovih dana pa je golman ispuštao lopte kao da mu se ruke ne pitaju.
Saznajemo da je Šimić preko posrednika uplatio veću sumu novca protiv Novog Pazara na “golove” koje je propustio da uđu u mrežu.
Naš sagovornik koji je želeo da ostane anoniman tvrdi da Šimić takođe ima i loše navike da noću obilazi noćne klubove i kafane po Novom Pazaru. Vozi automobil marke “Porche Cayenne” a u fudbalskim krugovima kruži i priča da je iz Irana pobegao glavom bez obzira jer su ga uhvatili da je prodavao utakmice. Šimić je u Iranu branio žute boje fudbalskog kluba Sanat Naft Abadan.

Da ova priča ima utemeljenje govori i njegov rat sa Zvonkom Zubakom njegovim bivšim predsednikom kluba za koji je branio. Zubak je Šimića okarakterizirao kao “velikog kockara koji namješta utakmice i kladi se njih”
“Rat na relaciji Marko Šimić – Zvonko Zubak nije prestao, već se rasplamsao. Marka Šimića, bivšeg golmana Croatije Sesvete, njegov bivši predsjednik Zvonko Zubak optužio je kako je kada je branio za Croatiju prodavao utakmice” prenosi Jutarnji list.

golovi2
i tabela priča

Šimić bi na kladionici odigrao da će, primjerice, Croatia Sesvete primiti tri gola, a onda ih na utakmici primio i uzeo novac. O tome se radi, nemaju drugi klubovi veze s tim.” kazao je Zubak. On tvrdi i da Šimić ne radi sam već da uvek ima nekoga od prijatelja ko obavlja te poslove za njega.

“Da, rekao sam da su ga zvali neki njegovi prijatelji s kojima je on to radio. Imamo dokaze za to, a ispričao je to i u svlačionici. Onda je on molio ostale igrače da puste utakmicu što ovi naravno nisu htjeli. Ne optužujemo klubove, samo sam rekao da su ga zvali neki njegovi ‘kompanjoni’ s kojima se kladi.”
Kako će se rasplamsati klupko na Džehenem parku u Novom Pazaru ne zna se.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO