Sevilja treću godinu uzastopno osvojila Ligu Evrope

354
during the UEFA Europa League Final match between Liverpool and Sevilla at St. Jakob-Park on May 18, 2016 in Basel, Switzerland.

Fudbaleri Sevilje osvojili su Ligu Evrope treću godinu u nizu pošto su u Bazelu posle velikog preokreta pobedili Liverpul sa 3:1.

Duel u Švajcarskoj imao je dva potpuno različita poluvremena. U prvom je ekipa Jirgena Klopa dominirala, postigla je jedan gol, oštećena je za dva penala, a uz to je mogla da savlada golmana Soriju u još nekoliko navrata.

Ipak, engleski tim nije iskoristio dominaciju u prvom delu, pa je u nastavku brutalno kažnjen. Tim Unaija Emerija odigrao je maestralno u drugih 45 minuta, u potpunosti je nadigrao rivala i uspeo je da stigne do trećeg uzastopnog trofeja u Ligi Evrope i ukupno petog u istoriji kluba.

Liverpul je poveo prelepim golom Danijela Staridža u 35. minutu, a već u prvom napadu u nastavku izjednačio je Kevin Gameiro. Do kraja meča Koke je sa dva gola overio pobedu Sevilje i doneo veliko slavlje španskim navijačima.

Uz trofej, Sevilja će za trijumf u finalu biti nagrađena i plasmanom u Ligu šampiona naredne godine, dok Liverpul ostaje bez evropskih takmičenja u sezoni 2016-17.

Ovom pobedom Sevilje biće zadovoljan i Partizan koji neće morati da počne kvalifikacije za Ligu Evrope od prvog, već od drugog kola.

Liverpul: Minjole – Klajn, Lovren, Ture, Moreno – Džan, Milner – Lalana, Kutinjo, Firmino – Staridž;
Sevilja: Sorija – Marijano, Rami, Kariko, Eskudero – Nzonzi, Krikovjak, Vitolo, Banega, Koke – Gameiro.

izvor: N1