Šest nacionalnih poternica zbog šverca kokaina među kojima i policajci

PODGORICA – Crnogorska policija na nacionalnom nivou traga za kolegama – komandirom u kotorskoj policiji Ivanom Nikolićem i Markom Novakovićem, Milošem Mišurovićem iz Podgorice, za koje Specijalno državno tužilaštvo veruje da su bili deo kriminalne organizacije koja je prekookeanskim rutama do Evrope i Australije uspela da dopremi najmanje tri tone kokaina.

Prema nezvaničnim informacijama podgoričkih Vijesti sve policijske patrole uključene su u potragu za Nikolićem, Novakovićem i Mišurovićem, a njihova imena stalno se od ponedeljka 20. marta, ponavljaju preko policijske radio-veze, kako bi im se što pre ušlo u trag.

Nacionalna potraga prošlog petka, dok je još trajala velika operacija Specijalnog policijskog odeljenja i SDT-a, raspisana je i za službenicima policije Ivanom Stamatovićem i Nebojšom Bugarinom, a ponovljena je i za službenikom Uprave policije Ljubom Milovićem, koji je crnogorskim službama nedostupan još od leta 2022. godine.

Prema saznanjima Vijesti na spisku SDT-a je Milovićev rođak Dražen Milović iz Nikšića, a traga se i za Cetinjaninom Božidarom Bobom Jabučaninom, ali i za Podgoričanima A. K. i F. Z., kojima SDT krivičnom prijavom stavlja na teret krivično elo – stvaranje kriminalne organizacije.

U višednevnoj velikoj operaciji SPO-a i SDT-a, tokom prošle sedmice, uhapšeni su službenik Potražne jedinice iz Podgorice Goran Stojanović iz Podgorice i inspektor za droge iz Kotora Milan Popović i njihove nekadašnje kolege – bivši specijalac Vladimir Bajčeta, Kotoranin Mileta Ojdanić, kao i Tihomir Adžić iz Podgorice.

Njima je nakon saslušanja u SDT, a na predlog specijalnog tužioca, sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša odredila pritvor, zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke i saučesnike koji su u bekstvu, ali i zbog “naročito teškog načina izvršenja krivičnog dela”…

SDT, tvrde, veruje da je i tom organizacijom rukovodio odbegli šef kavačkog klana Radoje Zvicer, a da je osumnjičenu ekipu okupio i njima rukovodio begunac sa policijskom značkom Ljubo Milović.

Hapšenje članova kriminalne organizacije usledilo je nakon što je Specijalno državno tužilaštvo, po nalogu novog GST-a Vladimira Novovića, u maju prošle godine ponovo formiralo krivični predmet, a na osnovu podataka koje je EUROPOL još u junu 2021. slao ranijem rukovodstvu Specijalnog državnog tužilaštva.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO