ŠEMSUDIN KUČEVIĆ: SITUACIJA U TUTINU JE OZBILJNA TRAŽIMO POMOĆ! FOTO VIDEO

TUTIN – Obilna kiša koja pada satima izazvala je poplave na teritoriji opštine Tutin gde je situacija ozbiljna, ali pod kontrolom, izjavio je predsednik opštine Tutin Šemsudin Kučević.

 

https://www.youtube.com/watch?v=NH_4Aqmknk8https://www.youtube.com/watch?v=Chkv89J0ZfY

“Situacija je pod kontrolom, ali veoma ozbiljna, posebno u donjem delu grada, odnosno u donjem toku reke Vidrenjak. Tu je pola grada poplavljeno i imamo nekoliko udarnih tačaka, naročito u delu kod srednjih škola i autobuske stanice”, rekao je Kučević i dodao da su jutros uspešno evakuisani građani i životinje sa tog područja.

Sada je, kako kaže, situacija pod kontrolom jer je vodostaj pao za oko pola metra, ali je i dalje veoma ozbiljna i zahteva dalje praćenje.

“Štab za vanredne situacije je zasedao, pravimo plan šta treba da odradimo i pratićemo crveni meteoalarm kako bi znali šta da radimo u situaciji ako se predvide veće padavine. Imamo ljudstvo i mehanizaciju, a tražili smo i podršku Štaba za vanredne situacije iz Beograda”, rekao je Tučević.

Još uvek, kako kaže, ne može se prići građanima u donjem delu grada, gde se izlila reka Vidrenjak.

Dodaje da su članovi štaba dobro reagovali, kao i komunalna preduzeća, građevinske firme, sve mašine su angažovane i raspoređene.

“Svi su na terenu i čekamo plan, a sve dalje zavisi od dalje procene”, rekao je Kučević.

Poslednji put ovakve poplave u Tutinu desile su se 1972. godine.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO