Šemsović: Stara banja pripada AD ”Lipa”

„Stara Novopazarska banja pripada akcionarskom društvu LIPA, a ne Islamskoj zajednici“ rekao je vlasnik tog privatnog preduzeća Ćerim Šemsović.

On je dodao da nijednim aktom nije utvrđeno da je zemljište vakufsko, a da su prilikom primopredaje objekta 16.juna, u Staroj banji zatekli predstavnike Mešihata Islamske zajednice u Srbiji kako rade na čišćenju, a koji su izvršnim radnicima Osnovnog suda i LIPE pretili da se više ne pojavljuju. Šemsović je dodao da je izostala i policijska asistencija.

U saopštenju, koje je vlasnik AD “Lipa” Ćerim Šemsović dostavio Regionalnoj televiziji se kaže da su izvršni radnici suda zajedno sa predstavnicima Lipe izašli su na lice mesta i u prostorijama radne jedinice Stara banja zatekli dva radnika, koji su izvodili radove na rasčićavanju prostorija kupatila i restorana. Oni su odbili da daju lične karte, a kako bi se utvrdio njihov identitet i napuste poslovne prostorije, kao i da su angažovani od strane Islamske zajednice . Kako se navodi u saopštenju oko desetak zaposlenih u Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji su tog dana oko 12:30h u prostojiama Novopazarske banje u prisustvu zaposlenih i svedoka izvršnih radnika Osnovnog suda i predstavnika AD “Lipa” bespravno i samovlasno ušli u objekat Stara banja uz obraloženje da su tu radi renoviranja. U saopštenju se dodaje da su se oni pretećim tonom obratili prisutnima rečima da napuste objekat i da se u Staroj banji nikada više ne pojave.

U saopštenju stoji, da vlasniku od trenutka privatizacije nije omogućen ulazak u Staru banju zbog raznih opstrukcija.

“Iseljenje je više puta zakazivano, a MUP Novi Pazar se ni ovog puta nije odazvao na zahtev suda i pružio asistenciju prilikom zakazanog iseljenja”, kaže se u saopštenju.

Vlasnik AD “Lipa” Ćerim Šemsović u saopštenju za javnost dodaje da je Mešihat islamske zajednice u Srbiji samovlasno ušao u taj objekat i izvodi radove na starom kupatilu – hamamu, spomeniku kulture, koji je stavljen pod zaštitu , a da prethodno nije dobijeno potrebno rešenje od Zavoda za zaštitu spomenika, pa da i od nadležnih iz te institucije očekuje da se počiniocima podnesu krivične prijave.

“Ovakvim ponašanjem Islamska zajednica u Srbiji nanosi veliku i nenaknadivu štetu kako društvu AD “LIPA”, jer ne može da udje u svoj objekat, izvrši renoviranje uz potrebna odobrenja i obavlja svoju delatnost, tako i gradjani Novog Pazara i šire, jer im je korišćenje kupatila-banje onemogućeno zbog sudskih sporova”, kaže se u saopštenju.

Vlasnik AD Lipa je u više navrata pozivao predstavnike Islamske zajednice u Srbiji i bio spreman da im ustupi objekat ukoliko pruže dokaz da je Novopazarska banja vakufska imovina, što oni do danas nisu učinili. Šemsović je u saopštenju rekao da će poštovati svaku odluku suda i države bez odlaganja ukoliko taj objekat pripadne Islamskoj zajednici, ne rukovodeći se ličnim, već interesima pre svega grada Novog Pazara i građana, kojima je uskraćeno korišćenje banje kao prirodnog bogatstva, lešilišta i svetske kulturne baštine”

Dali smo veliki doprinos na afirmaciji ugostiteljstva, uložili smo velika materijalna sredstva za renoviranje nakon privatizacije naših ugostiteljskih objekata motela,,Ras” i dobili kategoriju turistističkog naselja, hotela Vrbak za koji smo takodje dobili kategoriju, restoran Raffaelo i druge objekte, a koji su dali novi sjaj našem gradu.

Svi trpimo veliku štetu zbog samovlasnog i protivpravnog ponašanja Islamske zajednice u Srbiji i sačekaćemo odluke suda i ostalih državnih institucija

Apelujemo na državne organe da što pre reaguju i pomognu nam da udjemo u svoj posed.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO