Šemsović: Ako FSS ne reaguje prvi ću stati u red za istupanje iz lige!

Ćerim Šemsović, donedavni predsednik Novog Pazara, priključio se glasovima protiv odluke Upravnog odbora o istupanju iz Prve lige, o kojoj će konačnu reč dati Skupština zakazana za danas. Ne želi, međutim, da ostane neshvaćen, povodom nekih izjava prethodnih dana:

– Tačno je da smo više puta oštećeni, i da je zbog toga ekipa doživela pad morala i motivacije. Zbog kazne smo krenuli u takmičenje bez prisustva publike, da ne govorim koliko puta smo ranije drastično kažnjavani, više nego drugi klubovi za iste ili slične grehe. U tim situacijama često su primenjivani dvostruki aršini, ali ovo što sam nabrojao, kao i izlive nacionalizma koji su prilili čašu, sve to nije razlog da Pazar napusti takmičenje. Isključivo sam za sportsku varijantu.

Finansijska situacija, kako je naglasio Šemsović, glavni je razlog zbog koga se sve ovo dešava.

I dalje plaćam neke troškove iako u klubu nisam zvanično, otišao sam, ali Novi Pazar nisam ostavio, kao što to nikad nisam ni činio. Meni i gradskoj upravi obećavano je letos od strane više uspešnih privrednika da će mi se priključiti u misiji ozdravljenja kluba. Ispostavilo se da su to bile prazne priče, ostao sam usamljen, izneverili su me svi koji su najavljivali da me neće ostaviti na cedilu. U tom pravcu išla je i izjava data pre nekoliko dana. Trenutak je takav da nam treba malo mudrosti, a vodi nas do jedinog ispravnog rešenja, kojim ćemo se opredeliti za sportsku priču i nastaviti takmičenje. NJu zagovaram, ali ko zna, možda, sve ovo što se planira donese i nešto pozitivno.

U očekivanju Skupštine, Šemsović je naglasio:

– Bilo bi dobro da skupu prisustvuju svi ugledni privrednici iz Pazara, jer jedino sa njima i uz određenu pomoć gradske uprave klub može da nastavi život. Najviši klupski organ trebalo bi da uputi poslednji apel FSS, kako bi uticao na nacionalističke povike sa tribina, u protivnom, ukoliko po tom pitanju ne dođe ni do kakvih pomaka nabolje, biću prvi koji će se prikloniti sadašnjem razmišljanju i stati u kolonu sa onima koji su za istupanje. U ovom trenutku, mislim, da to ne bi bila zrela odluka.

izvor: S. Zurnal

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO