Naslovna Mobile Seminar, 40.000 dinara, pa vraćanje dozvole!

Seminar, 40.000 dinara, pa vraćanje dozvole!

high speed

Nesavesni vozači u Srbiji, kojima je na osnovu Zakona o bezbednosti saobraćaja, oduzeta vozačka dozvola jer su sakupili 18 i više kaznenih poena, moći će da povrate dragoceni papir pošto plate 40.000 dinara, i odslušaju seminare Agencije za bezbednost saobraćaja.

Seminari, koji traju dve i po nedelje, odnosno 40 časova, počinju u Novom Pazaru od 25. marta, u Boru od 3. aprila, Jagodini od 4. aprila, a u Zrenjaninu od 10. aprila.

U maju će seminari biti organizovani u Šapcu i Novom Sadu. Vozači iz Vranja i okoline seminar će moći da pohađaju od juna, kao i u Nišu i Beogradu. Seminar će biti organizovan samo ako se prijavi 10 “ponavljača”.

Prijava i pohađanje seminara košta 25.000, a zatim sledi i ispit, koji staje 15.000 dinara, kao poslednji stepenik za ponovno dobijanje dozvole. Dodatni trošak je i dobijanje lekarskog uverenja o zdravstvenoj sposobnosti vozača za upravljanje motornim vozilima, pišu “Novosti“.

Uz popunjen obrazac prijave za obavezan seminar unapređenja znanja iz oblasti bezbednosti saobraćaja, potrebno je priložiti u originalu i pisani dokaz o izmirenoj obavezi plaćanja izrečene novčane kazne za prekršaje.

Potrebno je dostaviti i pisani dokaz da su izvršene sve mere zabrane upravljanja motornim vozilom koje su izrečene, a ako je izrečena kazna zatvora, trebalo bi pripremiti i dokaz da je izdržana.

Odštampan i popunjen obrazac prijave i potrebne dokaze vozači koji žele da vrate svoje dozvole mogu da pošalju poštom na adresu Agencije za bezbednost saobraćaja.

preuzeto sa: mondo.rs

Exit mobile version